Hyalüronik Asit Kullanmak İçin 5 Neden

Hyalüronik Asit Kullanmak İçin 5 Neden

Cilt vücudun dış etkenlere karşı korunmasını sağlayan önemli bir kalkandır. Bunun için sağlıklı bir cilde sahip olmak çok önemlidir. Peki, parlak, genç ve pürüzsüz bir cilde sahip olabilmek için Hyalüronik asit kullanmanın faydalı olduğunu biliyor muydunuz? Bu makalemizde Hyalüronik asit nedir, cilt için faydaları nelerdir? sorularının yanıtlarını vermeye çalışacağız.

Hyalüronik Asit Nedir?

Cildin sağlıklı kalması için dört mevsim neme ihtiyacı vardır. Bunun için yazın ya da kışın cildinizin ekstra bakıma ihtiyacı olacaktır. Hyalüronik asit, cildin nemlenmesine yardımcı olan önemli bir doğal kaynaktır. Kozmetik ürünlerin içinde son dönemlerde sıklıkla kullanılan Hyalüronik asit cildin su tutmasını sağlayan önemli bir bileşendir.

Vücudun vitamin ve minerallere ihtiyacı olduğu kadar vücudun suyu tutabilme özelliği de o kadar önemlidir.

Yiyecek ve içeceklerden aldığımız vitaminlerin vücut için işlenebilmesi ne kadar önemliyse, en önemli nem kaynağımız suyun da vücutta özellikle cilt hücreleri için tutulabilmesi de bir o kadar önem taşır. Hyalüronik asit, vücuttaki bağ dokularına esneklik, canlılık ve nem kazandırır. İsmi asit olarak geçse de vücut kendisi üretir. Hyalüronik asit kendi ağırlığının yaklaşık 1000 katı kadar suyu üzerinde tutabilir.

Hyalüronik asidin içeren cilt bakım ürünlerinin kullanım amacı ise cildin ihtiyaç duyduğu bu molekülün dışarıdan takviye olarak alınmasını sağlamaktır. Dynavit Collagen Hyaluronic Acid 30 Tablet cildin istenilen nem dengesini sağlayabilmesi ve daha canlı olabilmesi için etkilidir.

Hyalüronik asit 2 farklı yapıya sahiptir. Bunlardan birincisi mikro diğeri ise makro molekülerdir. Mikro moleküler cildin alt tabakasına kadar ulaşabilir. Makro moleküler ise geniş yüzeylidir yani cildin üst katmanına yayılır.

Hyalüronik Asit Ne İşe Yarar?

  • Hyalüronik asit cildin nem dengesini korumayı sağlar. Eklem ve sinirler üzerinde olumlu etkilere sahiptir.
  • Kolajen cildin elastikiyetini koruyarak yaşlanmanın etkilerinin azalmasını sağlar. Bu nedenle yaş ilerledikçe cilt bakımı daha hassas bir şekilde yapılmalıdır.
  • Hyalüronik asit sayesinde ciltte meydana gelen çukurlar ve çöküntüler ortadan kaldırılır.
  • Cilt kuruluğu yaşayan kişiler için faydalıdır.
Cilt bakım ürünleri için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.
Etiketler: kolajen, hyalüronik asit ,hyalüronik asit faydaları, hyalüronik asit nedir
Nisan 04, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR