İnsan Vücudunun Kolajen İhtiyacı Ne Kadar?

İnsan Vücudunun Kolajen İhtiyacı Ne Kadar

Kolajen insan vücudunda hücrelerin oluşturduğu bir çeşit protein türüdür. Yetişkin bir kişinin günlük kolajen ihtiyacı ise 10 gramdır. İnsan yaşlandıkça vücudundaki kolajen miktarında da azalma olacağından sağlıklı bir cilde sahip olmak için bunu takviyelerle desteklemek gerekir. Piyasada farklı markalara ait kolajen takviyeleri bulunmaktadır. Bunların çoğunun içeriğinde 1 mg kolajen bulunur. Bu da beklenen etkiyi görememek anlamına gelecektir. Bunun için bilmediğiniz ve emin olmadığınız markaların ürünlerini almaktan kaçınmanız gerekir.

Kolajen Kullanırken Dikkat Edilmesi Gereken 4 Önemli Madde

Kolajen vücut için çok önemli bir ihtiyaç olduğundan günlük kullanırken de dikkat etmek gerekir. Yukarıda da belirttiğimiz üzere günlük ihtiyaç 10 gramdır. Bunun için satın aldığınız ürünün ihtiyacınızı karşılayıp karşılamayacağına iyi bakmalısınız.

Vücut her gün ihtiyaç duyduğu için düzenli kullanmaya özen göstermeniz gerekir. Her ne kadar kolajen kullanılıyor olsa da günlük düzenli olarak alınmadığında etkili olmayacaktır.

Kolajen önemli bir ihtiyaç ancak doktor tavsiyesi olmadan da takviye olarak almamak gerekir. Özellikle hamileler, emziren kadınlar, deniz ürünlerini bol yiyenler ve ete alerjisi olanların bu takviyeleri kullanmadan önce doktorlarına danışması gerekir.

Kolajen Takviyesi Aç Karnına mı, Tok Karnına mı Alınmalı?

Kolajen günün her saatinde alınabilir. Bu da kullanıcıların aç mı yoksa tok mu almalıyım? sorusunu sormasına neden olmuştur. Kolajen günün her vaktinde alınabildiği gibi etkisinin tam olarak görülebilmesi için aç karnına içmek daha faydalıdır. Çünkü bağırsaklar boş olduğunda etki çok daha fazla olacaktır. Yapılması gereken ise sabah kahvaltıdan 30 dakika önce gece ise aç karnına alınmasıdır. Suda Collagen Takviye Edici Gıda Erik Aromalı 30x40 ml yetişkinler tarafından tüketilebilen bir üründür. Günün herhangi bir saatinde günde bir kez alınabilir.

Kolajenin Cilde Yaraları Nelerdir?

Yaşlandıkça azalan kolajen miktarıyla birlikte ciltte kırışıklıklar ortaya çıkmaya başlayacaktır. Kolajen miktarı fazla olduğunda ise cilt yumuşak ve pürüzsüz bir görüntüye sahip olur ve doğal olarak sarkmalar olmaz. Bunun için belli bir yaştan sonra takviye alınması gerekir.

Cilt bakım ürünleri için https://www.dermoailem.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.
Etiketler: kolajen, kolajen takviyesi, kolajenin yararları, suda collagen, kolajen nasıl kullanılır
Ağustos 18, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR