Kabızlık ve Şişkinlik Sorunu İçin Probiyotik Kullanımı

Kabızlık ve Şişkinlik Sorunu İçin Probiyotik Kullanımı

Pek çok insan çevresel ve beslenme alışkanlıkları nedeniyle kabızlık ve şişkinlik sorunu yaşayabilir. Kabızlık ve şişkinlik günlük yaşamda kişileri olumsuz etkileyen sağlık problemleri arasındadır. Kişinin ağrı ve rahatsızlık yaşamasına sebep olan bu rahatsızlık gün içerisindeki tempoyu düşürmektedir. Bu problemlerden kurtulmak için bağırsakta yer alan dost bakterilerin sayısı oldukça önemlidir.

Kabızlık bağırsak hareketlerindeki yavaşlık nedeniyle yaşanan bir rahatsızlıktır. Bu problem şişkinlik, ağrılı dışkılama gibi rahatsızlıklara neden olabilir. Kabızlık problemi katı gıdalarla beslenmek, tuvalet gereksiniminin zamanında giderilmemesi ve su içmemek gibi nedenlerden kaynaklı olarak oluşabilir. Kabızlık problemi sağlık açısından pek çok problemin yaşanmasına neden olabilir.

Şişkinlik vücuttaki gaz miktarının artması ve bu gazın vücuttan atılmasında yaşanan zorluklar nedeniyle oluşmaktadır. Bu problem yüksek karbonhidratlı besinlerin tüketilmesi, ödem, stres ve besin alerjisi gibi sebeplerden dolayı da ortaya çıkabilir. Kabızlık ve şişkinlik problemlerinde dost bakteriler yani probiyotiklerden faydalanmak oldukça önemlidir.

Dost Bakteri Nedir?

Vücudumuzda pek çok bakteri bulunmaktadır. Bu bakterilerin önemli bir kısmı bağırsaklarda bulunmaktadır. Bu bakterileri mikrobiyata yani bağırsak florası olarak tanımlanmaktadır. Bağırsak florası içerisinde dost, nötr veya zararlı bakteriler bulunmaktadır. Sağlıklı bir sindirim sistemi ve bağışıklık için bağırsak florada dengenin sağlanması son derece önemlidir.

Bağırsak florasındaki denge pek çok faktöre bağlı olarak bozulabilmektedir. Bağırsak florasında bozulan denge sindirim sistemini de etkilemektedir. Şekerli ve paketli gıdalar tüketmek, sigara ve alkol kullanmak gibi pek çok etken bağırsak florasındaki dengeyi bozabilmektedir. Bağırsak florasındaki denge vücudun işleyişi açısından kritik öneme sahiptir.

Dost bakterilerin sayıca fazla olması, zararlı bakterilerin az sayıda bulunması sindirim ve boşaltım sistemi açısından gereklidir. Kabızlık ve şişkinlik gibi sağlık sorunlarının çözümünde dost bakterilerin sayıca fazla olması oldukça önemlidir. Bu nedenle dost bakterilerin çoğaltılması için doktora danışarak probiyotik kullanmak gerekir.  

Probiyotikler, sindirim sisteminde denge sağlar. Doğru ölçüde probiyotik kullanımı sağlıklı bir metabolizmaya sahip olmanızı sağlar. Probiyotikler sağlıklı bir bağırsak florasının olmazsa olmazları arasında yer alır. Günlük beslenmeye probiyotik ekleyerek şişkinlik ve kabızlık problemlerinin önüne geçebilirsiniz. Beslenmeye eklenecek probiyotikler mide ve bağırsak problemlerinin önüne geçip, bağışıklık sisteminin daha verimli çalışmasını sağlar.

NBL Probiyotik içeriğinde yer alan dost bakterileriyle sindirim sisteminizin düzenlenmesine ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Takviye edici gıda olarak kullanılan NBL probiyotik günde 1 kez, sabah ya da akşam çiğnenerek veya bir bardak su ile yemeklerden sonra tüketilir.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: probiyotiğin faydaları nelerdir, probiyotik nelere iyi gelir, kabızlık, şişkinlik, dost bakteri, sağlıklı yaşam, takviye edici gıdalar
Haziran 09, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR