Kadınlar İçin Ağız Sağlığını Korumak

Kadınlar İçin Ağız Sağlığını Korumak

Hormon dalgalanmaları kadının sadece genel sağlığını etkilemekle kalmaz, ağızda meydana gelen değişikliklere her zamankinden daha fazla dikkat edilmesini gerektirir.

Bazı genç kadınlar ergenlik döneminde zaman zaman şiş, kırmızı ve hassas diş etleri yaşayabilir. Bu, diş etlerine artan kan akışına yol açan hormonların seviyelerindeki artıştan kaynaklanır.

Dengesiz beslenme, vücutta sağlıklı olmak için gerekli olan yeterli minerallerin, vitaminlerin, proteinlerin ve diğer besinlerin alınmamasına neden olur. Doğal olarak dişler bu eksiklikten en az kaslar ve diğer organlar kadar etkilenir.

Hamilelikte Diş Eti

Hormon seviyelerindeki artışlar diş eti hassasiyetinin artmasına neden olduğundan, hamile kadınların diş etlerinde iltihaplanma riski artar. Diş eti hassasiyeti, diş plağın olumsuz etki eder.

İlaç Kullanımı

Reçetesiz satılan ilaçların kullanımı ağız sağlığınızı etkileyebilir. Bu ilaçlar tükürük akışını azaltır ve ağız kuruluğuna neden olabilir. Ağız kuruluğu, ağzı nemli tutmak için yetersiz tükürüğün bulunduğu bir durumdur. Bu durum, bir kadını daha yüksek risk altına sokabilir. Diş çürüğü, diş eti hastalığı ve diş eti rahatsızlığı düzenli ilaç kullanımında yaygın bir durumdur.

Osteoporoz

65 yaşın üzerindeki kadınların üçte birinden fazlası osteoporoz başlangıcı ile karşı karşıyadır. Hem erkekleri hem de kadınları etkilerken, menopoz sonrası kadınlar osteoporoza daha yatkındır, çünkü östrojen seviyelerinin azalması kemik kaybını hızlandırabilir.

TTO Diş Macun, ağız kokusu, diş ve diş eti sorunlarında, paraben içermeyen antiplak & beyazlatıcı diş macunudur.

Kadınların Ağız Sağlığını Korumaları İçin 7 İpucu

  1. Adet dönemleriniz sırasında ve sonrasında diş etlerinize dikkat edin. Diş etleriniz bu dönemlerde şişerse diş hekiminize danışın.

  1. Ağız sağlığınıza dikkat edin, düzenli diş kontrolleri yaptırın ve ilk sorun belirtisinde diş hekiminize danışın.
  2. Hamileyseniz, hamilelik sırasında en az bir kez diş hekimine görünün.
  3. Diş hekiminize tıbbi geçmişinizi ve aldığınız ilaçları anlatın, ağız veya genel sağlık problemleriniz varsa diş hekiminizle konuşun.
  4. Florürlü diş macunu kullanın.
  5. Dengeli beslenin ve öğünler arasında karbonhidratlı atıştırmalıkları sınırlayın.
  6. Alkollü içecekler ve sigara kullanmayın.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: ağız sağlığı, ağız sağlığı koruma, diş eti problemi, osteoporoz
Ocak 27, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR