Kadınlar Neden Cilt Bakımına İhtiyaç Duyar?

Kadınlar Neden Cilt Bakımına İhtiyaç Duyar

Kadınların cildi hassastır, bu nedenle kozmetik cilt bakımı kadınların cildini korumak için önemlidir. Bir kadının cildini sağlıklı tutmak için gereken iki tür cilt bakımı vardır: Bunlar, yüzün temizlenmesi ve yıkanması, cildi losyon ve kremle korunması şeklindedir.

Cilt bakımı çoğu kadın için günlük bir ihtiyaçtır ve cildin sağlıklı kalmasında önemli bir rol oynar. Eğer cilt bakımının önemi net olarak bilinmiyorsa bu durumda yapılan bakımın etkisi de beklenildiği gibi olmayabilir.

Kadın Cilt Bakımı

Cilt bakımının doğru yapılabilmesi için öncelikli olarak cildin tanınması gerekir. Cildini tanımayan bir kadın genelde yanlış adımlar atacaktır.

Kadın cildi aşağıdaki üç özelliğe sahiptir.

1. Düşük Sebum Miktarı

Kadınların cildi daha az sebum üretir ve yaşla birlikte bu oran azalır. Sebum miktarı azaldığında cildi dış uyaranlardan koruyan ve içerideki suyun buharlaşmasını engelleyen bariyer işlevi de bozulmaya başlar. Bariyer işlevi kötüleştiğinde, cildi ultraviyole ışınlarından ve hava kirleticilerinden korumak imkansız hale gelir. Lekeler ve iltihaplanma gibi cilt sorunları düşük sebum nedeniyle meydana gelebilir.

2. İnce Cilt

Kadınların cildi ince ve hassastır. Bu nedenle dikkatli hareket edilmesi gerekir. Cildinize vereceğiniz zarar bir süre sonrasında pürüz olmasına neden olacaktır. Cilt yüzeyi hasar gördüğünde kızarıklık ve karıncalanmaya meydana gelebilir.

3. Kir, Gözeneklerde Kolayca Toplanır

Bakımsız bir ciltte gözenekler tıkanmaya başlar ve bu da cildin hava almamasına neden olur. Özellikle makyaj sonrası gerekli temizliğin yapılmaması cildin kirlenmesine neden olur. Makyaj sonrasında oluşan lekeler yağlı lekelerdir, toz ve ter gibi suda çözünür lekelere göre çıkarılması daha zordur. Yağlı lekeler yeterince çıkarılmazsa, cilt havaya maruz kalamadığı için oksitlenerek gözeneklerin koyulaşmasına ve pürüzlü olmasına neden olur.

New Well Derma Cilt Beyazlatıcı Leke Giderici Krem 50Spf İçerisindeki özel aktifler sayesinde cilde beyazlık kazandırır. Cildi güneşin zararlı etkilerine karşı koruyarak buna bağlı leke oluşumunun önüne geçer. İçeriğindeki argan yağı ve hiyalüronik asit cildi nemlendirir ve besler. Salisilik asit cilt üzerindeki siyah noktaların oluşumunu engeller. Tüm cilt tiplerine uygundur.

Kozmetikler medikal ürünler olmadığı için hafif etkiye sahiptirler, daha az tahriş ederler ve kadınlar için de uygun olan hassas ciltlerde güvenle kullanılabilirler.

https://www.dermoailem.com/
Etiketler: cilt bakımı, leke giderici, cilt beyazlatıcı, kadın cilt bakımı, cilt beyazlatıcı krem
Kasım 16, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR