Kadınlarda Kelliğe Ne Sebep Olur?

Kadınlarda Kelliğe Ne Sebep Olur

Yaşam tarzımızın saçlarımız üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğunu biliyoruz. Kirlilik, sağlıksız beslenme gibi çevresel faktörler saçlarımız üzerinde olumsuz bir etkiye sahip. Bugünlerde kadınların en çok şikayet ettiği kellik nedenlerinden biride bundan kaynaklanıyor.

Saç dökülmesi hemen hemen tüm erkekler ve kadınların karşılaştığı ortak bir problemken, erkeklerde daha yaygındır. Saç dökülme şekli kişiden kişiye farklılık gösterir. Kadınların büyük bir bölümü kadın tipi kellik sorunu yaşarlar ve bu da yaşam tarzındaki değişiklik, sağlıksız beslenme, kimyasal saç ürünlerinin kullanımı ile artmıştır.

Saçın Büyüme Döngüsü Nasıldır?

Saça nasıl bakıldığı önemli olmaksızın her saç doğal olarak ayda yaklaşık yarım santim uzar. Her bir saçın 2–6 yıllık bir uzama ömrü vardır. Yaş, hormonal değişiklikler gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak dökülme meydana gelebilir. Normal standartlarda saç folikülünden döküldükten sonra aynı folikülden yeniden çıkar. Yani saçların büyüme döngüsü 3 aşamada gerçekleşir:

  1. Büyüme Aşaması

Saç folikülü kan damarlarından beslenir ve bu folikülde aktif saç büyümesine yol açar. Saçın büyüme aşaması 1 ila 2 hafta veya 10 gün sürer.

  1. Dinlenme Aşaması

Yaşlanmış olan saç dinlenme aşamasına geçer ve bu dönemde uzaması durur. Oysa yeni saç aynı folikülden uzama aşamasına girmeye başlar. Dinlenme aşaması 5–6 hafta ya da 4 ay sürer.

  1. Eski Saçların Dökülmesi

Eski saç bu dönemde dökülmeye başlar aynı zamanda yeni saç uzamaya devam eder. Kafadaki tüm saçlar birlikte uzayıp dökülmez, her folikül bağımsızdır ve saçlar bağımsız olarak uzar ve dökülür.

Dermokil Natural Hair Saç Bakım Maskesi Kil ve Sarımsak Güçlendirici Etkisi - Saç Dökülmelerine Karşı 35 ml; saçların daha güçlü ve sağlıklı gelişimini destekler ve saç dökülmelerini önlemeye yardımcı olur.

Kadınlarda Kelliğe Ne Sebep Olur?

  • Stres kadınlarda saç dökülmesinin en önemli nedenleri arasında yer alır. Stresli iken androjen hormonunda artış meydana gelir ve bu da dökülme için bir nedendir.
  • Hamilelik saç dökülmesi için bir etkendir. Hamilelik döneminde annede meydana gelen hormonal değişim saçların dökülmesine neden olabilir.
  • Bazı İlaçlar saç dökülmesinde önemi bir rol oynar.
  • Kalitesiz ürün kullanımı saçların dökülmesine neden olabilir.
  • Genetik nedenler
https://www.dermoailem.com/
Etiketler: kadınlarda kellik, kellik, saç dökülmesi, saç güçlendirici, saç bakım maskesi
Ocak 22, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR