Kapatıcı (Concealer) En Doğru Şekilde Nasıl Uygulanır?

Kapatıcı (Concealer) En Doğru Şekilde Nasıl Uygulanır?

Kapatıcı kullanımı makyajın en önemli adımlarından biridir. Göz altı torbalarını, koyulukları yok eden ve cilde canlı bir görüntü vermek için kullanılan bir makyaj malzemesidir. Yüzün doğru bölgelerine uygulandığında enerjik ve sağlıklı bir görünüm sunan kapatıcının en doğru şekilde nasıl uygulanacağı sorusu merak konusu olabilmektedir.

Renk eşitsizlikleri, morluklar ve göz altı torbalarının gizlenmesini sağlayan kapatıcılar hakkında pek çok noktayı merak ediyor olabilirsiniz. Kapatıcı nedir? Kapatıcı ne işe yarar? Kapatıcı sürmenin püf noktaları nelerdir? sorularının yanıtlarını bulacağınız kapatıcı ile ilgili merak edilenleri sizler için derledik.

Kapatıcı (Concealer) Nedir?

Kapatıcı yani concealer cilt kusurlarını kapatmak için özellikle göz altında bulunan morlukları ve göz altı torbalarını kapatmak için kullanılan bir makyaj malzemesidir. Cilde aydınlık bir görünüm veren kapatıcı pürüzleri, kızarıklıkları ve lekeleri gizler. Kapatıcılar sayesinde yüzünüz daha pürüzsüz görünür. Ciltte pürüzsüz bir görünüm elde edebilmek için doğru renkte kapatıcının tercih edilmesi ve cilde doğru uygulanması son derece önemlidir.

Doğru Kapatıcı Nasıl Seçilir?

Kapatıcı seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta kapatıcının cildiniz için uyumlu olup olmamasıdır. Cilt tonundan farklı bir ton tercih edildiğinde istenilen kapatıcılık elde edilemeyecektir. Bu nedenle kapatıcı tercih ederken ilk olarak boynunuzda test etmeli ve teniniz için uygun olup olmadığını belirlemelisiniz. Eğer kapatıcı cildinize uyum sağlarsa doğru renk kapatıcıyı bulmuşsunuz demektir.

Kapatıcıyı aydınlatıcı olarak kullanmak istiyorsanız cilt tonundan daha açık bir ton tercih etmelisiniz. Kaş üstü, kaş kemiği, göz altları, mimik çizgileri ve çene üstüne kapatıcıyı ince uçlu bir fırçayla sürebilirsiniz. Cildinizin aydınlık ve canlı bir görünüm kazandığını hemen göreceksiniz.

Kapatıcı Doğru Şekilde Nasıl Uygulanır?

Concealer uygularken V şeklinde kapatıcıyı göz altlarına sürerek kolayca dağıtabilirsiniz. Böylelikle kapatıcı fondötenle uyumlu olacaktır. Yüzünüzün daha aydınlık ve canlı bir görünüm kazanmasını sağlayacaktır. Kapatıcıyı cilde iyice yedirmek için parmak uçlarınızı kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra fırça ve nemli makyaj süngeriyle de kapatıcıyı yüzünüze iyice yedirebilirsiniz. 

Avene Compact Sable Spf50 Kapatıcı Kompakt Krem %100 mineral filtre içeren yapısıyla tamamlayıcı bir hücresel koruma sağlar. Anti enflamatuvar ve yatıştırıcı özelliğe sahip olan Avene Compact Sable Spf50 10 gr Kapatıcı Kompakt Krem homojen bir cilt rengi için uygulaması kolay özelliktedir.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: kapatıcı nedir, kapatıcı nasıl kullanılır, en doğru kapatıcı nasıl seçilir, concealer nedir, makyaj önerileri
Eylül 10, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR