Karahindiba Kökü Nedir? Faydaları Nelerdir?

Karahindiba Kökü Nedir? Faydaları Nelerdir?

Bahçenizde gördüğünüzde sinir bozucu olsa da aslında bu bitkinin sağlığınıza vermiş olduğu faydaları duyduğunuzda eminiz ki çok şaşıracaksınız.

Karahindiba Nedir?

Karahindiba asırlardır birçok hastalığın tedavisinde kullanılan bitkisel bir ilaçtır. Yaprakları sarı olan bu bitki dünyanın birçok ülkesinde yetişebilir. Botanik işi yapanlar tarafından yaprakları, sapları, çiçek ve kökleri değerlendirilerek tıbbi amaç için satılmaktadır.

İyileştirici özelliğe sahip olan bu bitki özellikle iltihaplı hastalıklara karşı oldukça etkilidir. İçeriğinde yüksek oranda potasyum bulunan bu bitkiyi böbrek yetmezliği olanların dikkatli kullanmaları gerekir. Karahindiba bitkisinde A vitamini, C vitamini, nikotinik asit, kalsiyum gibi birçok mineral bulunur. Karahindiba bitkisinin yaprakları salataya katılarak yenilebilir. Kökü ise yaşken toplanıp salataya katılabilir. Kuru kökler acı hindiba kahvesi olarak değerlendirilir.

Karahindibanın ne amaçla kullanılır?

Karahindibanın kullanım amacı çok çeşitlidir. Geleneksel tıpta adından çok fazla söz edilen bu bitkinin idrar sökücü, iştah açıcı özelliği de ilinmektedir. Bağırsakların rahatlatılması ve emziren annelerin sütünün artırılmasında da önemli bir etkisi vardır.

Yapılan araştırmalara göre karahindiba bitkisinin bazı bakteri türlerini yok ettiği tespit edilmiştir. Ayrıca kanser hücreleri üzerinde de anti kanser özelliğine sahiptir.

OGANSIA Ls1001 Bitki Karışımlı Sıvı Ekstrakt Takviye Edici Gıda 40 X 15 ml, metabolizmayı destekleyici etkisi literatürdeki çalışmalarla ortaya konmuş 15 farklı bitkinin yüksek teknoloji ekstraksiyon yöntemi kullanılarak bitki özlerinin çıkartılması sonucu elde edilen LS 1001 günlük hayatınızda rahatça kullanabilmeniz için sizlere sunulmuştur.

Takviye Edici Gıdalar kullanımı konusunda öncelikli olarak doktora danışmakta fayda vardır. Her ne kadar bu tür ürünlerin sağlığa zararları olmasa da bazı alerjisi bulunan kişilerin daha dikkatli hareket etmeleri gerekli olabilir. Karahindiba bitkisinin de olası yan etkileri şu şekilde olabilir.

Karahindibanın Yan Etkisi Var mı?

Her şeyin olduğu gibi karahindibanın da birtakım yan etkileri vardır. Örneğin mide ekşimesine neden olabilir, kan şekerini düşürebilir. Cilt alerjisi olan çocuklarda kullanılmaması tavsiye edilir. Böbreklerinde sorun yaşayan kişilerin kullanması uygun değildir.

Takviye edici gıda çeşitlerine https://www.dermoailem.com/  adresimizden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: karahindiba kökü nedir, karahindibanın faydaları nelerdir, takviye edici gıdalar, besin takviyeleri
Ocak 17, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR