Kaşıntıya Ne İyi Gelir? Kaşıntı Nasıl Geçer?

Kaşıntıya Ne İyi Gelir? Kaşıntı Nasıl Geçer?

Kaşıntı pek çok nedenden kaynaklanabilmektedir. Sağlıklı bir insanın bile günde birçok kez kaşınması oldukça doğaldır. Kaşıntı, insanların gündelik yaşantısını olumsuz yönde etkilemekte ve kişilerin gündelik işlerine odaklanmalarını zorlaştırmaktadır.

Alerjik kaşıntı, çeşitli nedenlerden dolayı ortaya çıkabilmektedir. Vücudun tümünde ya da sadece bir bölümünde ortaya çıkan kaşıntı yanma, batma, ısırılma ve cilt yüzeyinde böcek geziyormuş gibi hissetmeye neden olabilmektedir. Kaşıntıya neden olan sorun ortadan kalkınca kaşıntı da ortadan kalkmış olacaktır.

Kaşıntı Neden Olur?

Alerjik kaşıntı toz, böcek, deterjan gibi çeşitli dış etkenlere karşı ortaya çıkan kaşıntı hali olmaktadır. Kaşıntı pek çok hastalığın habercisi olabilmektedir. Çeşitli dermatolojik hastalıklar, cilt sorunları, hematolojik hastalıklar ve endokrin hastalıkları, böbrek hastalıkları gibi kaşıntının altında yatan sebebin tedavi edilmesi ile kaşıntı sorunu çözülebilmektedir.

Bütün vücutta yaygın bir şekilde kaşıntıya yol açan deri ya da alerjik hastalıklara atopik dermatit, kserozis, ürtiker, sistemik kontakt dermatit, egzama, böcek ısırığı (uyuz), dermatit herpetiformis, mastositoz ya da pemfigoid gibi önemli deri hastalıkları sayılabilmektedir.

Kaşıntıya Ne İyi Gelir?

Kaşıntıya en çok iyi gelen doğal yöntemlerden birisi soğuk su olmaktadır. Kaşınan bölgeye direkt olarak soğuk su ile kompleks uygulayarak kaşıntıyı azaltabilmek mümkün olmaktadır. Kaşıntıya soğuk su uygulayarak kısa süre içerisinde geçmesini sağlayabilirsiniz. Soda, kaşıntıya iyi gelen bir diğer doğal yöntem olmaktadır. Bunun yanı sıra limon, karanfil yağı ve yulaf ezmesi de kaşıntının geçirilmesine yardımcı olmaktadır.

Ayrıca kaşıntıya iyi gelen kremler ya da ilaçlarda bulunmaktadır. Eğer dermatolojik bir sıkıntınız varsa doktor kontrolü dahilinde Bepanthol Sensiderm Kaşıntı Giderici Krem gibi kremleri kullanmanız size büyük bir yarar sağlayacaktır.

Kaşıntı Nasıl Geçer?

Alerjik kaşıntının geçmesi için kaşıntıya neden olan faktörlerin ortadan kalkması gerekmektedir. Terleme, aşıntı kaşıntıya neden olabilen durumlardır. Bu nedenle terlemeye engel olacak yöntemlerin kullanılması gerekmektedir. Giysilerinizde tercih ettiğiniz kumaşlar kaşıntıya neden olabilmektedir. Bu nedenle olabildiğince organik ve pamuklu kumaştan yapılmış giysileri tercih etmeniz gerekmektedir. Ancak, giysileri değiştirseniz bile kaşıntınızın devam ediyor olması soru işaretlerine neden olabilmektedir. Bu gibi durumlarda uzman cilt doktorlarının önerdiği ilaçları ya da Bepanthol gibi cildi rahatlatan ürünlerden faydalanabilirsiniz.
Etiketler: bepanthol, kaşıntı giderici krem, bepanthol kaşıntı giderici krem
Nisan 29, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR