Kayısı Çekirdeği Yağının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Kayısı Çekirdeği Yağının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Kayısı taze olarak yendiği gibi kurutulmuş olarak da tüketilebilir. İnsan vücudunda pek çok faydası olan kayısının çekirdeğinden yağı çıkarılarak cilt üzerinde de kullanılabilir. Kayısı çekirdeği yağının bilinen faydaları aşağıda belirtilmiştir.

  • Kayısı çekirdeği yağı kalp üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Yapılan araştırmalara göre kalp krizi riskini en aza indirir.
  • Kayısı çekirdeğinin faydalarından bir tanesi de cilt üzerindedir. Cildin temizlenmesini sağlayan bu yağ, cildi besleyerek zararlı maddelerden arındırılmasını sağlar. İçeriğindeki A ve E vitaminleri cildin parlak ve daha sağlıklı olmasını sağlar.
  • Kayısı çekirdeği yağı cilde etkisi kadar ayaklar üzerinde de etkiye sahiptir. Özellikle topuklar, ayak parmaklarının arası ve ayak tabanının sağlıklı ve pürüzsüz olmasını sağlar.
  • Enfeksiyonun giderilmesinde önemli bir etkiye sahiptir. Yara ve yanıkların tedavisinde kullanılan kayısı çekirdeği yağı, cilt üzerindeki ölü hücrelerin yenilenmesini ve bu sayede cildin daha taze ve canlı görünmesini sağlar.
  • Kayısı çekirdeği yağı saç bakımında da önemli bir yere sahiptir. Özellikle kuru ve cansız olan saçların canlandırılmasını sağlar. Nemlendirici özelliği sayesinde saçlarınız daha sağlıklı görünür.
  • Sivilceleri yok edici özelliğe sahiptir. Kayısı çekirdeği yağını cildinizde kullandığınızda akneleri temizleyerek sivilcelerin yok olmasını sağlar.
  • Kayısı yağını cildinize sürdüğünüzde yüz kaslarınızı daha fazla çalıştırır ve bu da cildinizin daha genç görünmesini sağlar. Özellikle belli bir yaştan sonra kullanılan ciltlerde daha kalıcı güzellik ortaya çıkacaktır.
  • Gözaltında oluşan morlukların giderilmesi için kayısı çekirdeği yağı kullanılabilir. Düzenli olarak kullanıldığında göz çevresindeki halkalar yok edilir.
  • Hamilelerde meydana gelebilen meme ucu çatlaklarının tedavisinde kullanılabilir. Çatlakların oluşmasını önlemek için günlük olarak kullanılabilir.

Kayısı çekirdeği yağı sağlıklı yağlar arasında bulunur. Vücutta herhangi bir yan etkisi olmadığı gibi yukarıda bahsettiğimiz gibi pek çok faydası vardır.

Cildinin daha yumuşak ve taze olmasını isteyenler Zade Vita Kayısı Çekirdeği Yağı 20 ml kullanabilirler.

Kapatıcı çeşitleri için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: kayısı çekirdeği yağının faydaları nelerdir, kayısı çekirdeği yağı neye iyi gelir, kayısı çekirdeği yağı, sağlıklı yağlar, cilt bakımı
Kasım 29, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR