Keçiboynuzunun Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Keçiboynuzunun Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Keçiboynuzu çikolataya alternatif olarak satılmaktadır. Tadı çikolata kadar lezzetli olmasa da keçiboynuzunun sağlık açısından birçok yararı vardır.

Keçiboynuzu Nedir?

Keçiboynuzu, keçiboynuzu ağacının meyvesini ifade eder. Keçiboynuzu Akdeniz bölgesine ve Orta Doğu'ya özgüdür, fakat günümüzde dünyanın pek çok ülkesinde de keçiboynuzu ağacını görmek mümkündür. Tatlı, yenilebilir posalı ve tohumlara sahip uzun, kahverengi renkte olan bir meyvedir.

Keçiboynuzu çikolatayla benzerlik gösteriyor olsa da kendi özgü bir tada sahiptir. Keçiboynuzunu sağlığa faydalı yapan özellikleri ise glütensiz olmasıdır. Keçiboynuzunun en büyük endüstriyel kullanım alanları gıda ve kozmetik sektörüdür.  

Beslenmeyi Destekler

Keçiboynuzu yüksek şeker içeriğine sahiptir.  Önemli bir kalsiyum kaynağı olan keçiboynuzunun içeriğinde potasyum ve demir mineralleri de bulunur. Herhangi bir şekilde işlenerek tüketilebildiği gibi doğrudan tüketilmesi de mümkündür.

Kolesterolü Dengeler

Keçiboynuzunun kolesterolü düşürdüğü bilimsel araştırmalar neticesince de kanıtlanmıştır. Yüksek kolesterol değerlerine sahip olan kişiler kötü kolesterolü dengelemek için keçiboynuzu tüketebilirler. Active Natural Health Keçiboynuzu Özü 500 ml, kolesterolün ve tansiyonun düşürülmesine yardımcı olur, nefes darlığına, astım, bronşit ve öksürüğe iyi gelir, kalp damarlarının açılmasına yardımcı olur. Takviye Edici Gıdalar bağışıklık sisteminin korunmasını sağlarken sindirim sisteminin desteklenmesine de yardımcı olacaktır.

Doğal Tatlandırıcıdır

Keçiboynuzu işlenmiş şekere doğal ve sağlıklı bir alternatiftir. Bunun için vücudun ihtiyacı olan şeker keçiboynuzundan karşılanabilir.

Kafein İçermez

Bazı insanlar çikolatada bulunan kafein ve teobromine duyarlı olabilir. Aşırı kafein kaygı, uykusuzluk, sinirlilik ve baş ağrısına neden olabilirken keçiboynuzunda böyle bir etki yoktur. Bunun için güvenli bir şekilde tüketilebilir.

Glütensiz

Glüten, buğday, arpa ve çavdar gibi tahıllarda bulunan, ekmek ve unlu mamullere viskoz elastikiyet kazandırmaya yardımcı olan bir protein grubudur. Çölyak hastalığı veya hassas sindirim sistemleri ile glütene alerjisi olanlar keçiboynuzunu rahatlıkla tüketebilir. Ekmek, kek ve tatlı yapmak için glütensiz keçiboynuzu unu kullanılabilir.  

Düşük Yağa Sahiptir

Yağ oranı düşüktür ve gıda endüstrisi tarafından az yağlı ürünler yapmak için kullanılır. Örneğin keçiboynuzu tozu ile çikolata ve şekerleme yapılabilir

Bebeklerde Akut İshali Kesebilir

İshal, vücudunuzdaki bakteriyel veya viral bir saldırının yan etkisidir. Bebeklerde ve çocuklarda ishali kontrol etmek zordur. Keçiboynuzu ise bebeklerde düzenli kullanılması halinde ishali kesen bir özelliğe sahiptir.

Takviye gıda çeşitlerine https://www.dermoailem.com/  adresinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: keçiboynuzu nedir, keçiboynuzunun faydaları nelerdir, keçiboynuzu neye iyi gelir, takviye edici gıdalar, besin takviyeleri
Ocak 14, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR