Kefir Mayası Nedir? Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?

Kefir Mayası Nedir? Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?

Kefir, mutfak kültürümüzde önemli bir yere sahiptir. Günümüzde tüm dünyada ve ülkemizde sıklıkla tüketilen kefir şifa deposu bir besin kaynağıdır. Hafif ekşimsi bir tadı olan ve probiyotik içeren kefir sağlıklı ve uzun bir yaşam için tüketilen besinler arasında yer alır. İçerisinde yaklaşık 30-50 çeşit farklı bakteri ve maya türünün yer aldığı kefir nedir? Kefir ne işe yarar? Kefirin faydaları nelerdir? sorularının yanıtlarını sizler için derledik.

Kefir Mayası Nedir?

Krema kıvamında olan kefir, hafif ekşi tada sahip fermente süt ürünüdür. İçeriğinde yer alan süt proteini ve faydalı bakteriler sebebiyle insan vücudu için pek çok fayda sağlamaktadır. Kefir mayası, içeriğinde laktoza yer vermemesi nedeniyle sağlıklı tüketilebilen yiyecekler arasında yer almaktadır. Hafif ekşi tadı ve içeriği nedeniyle yoğurt ile benzer yapıya sahip olsa da iki gıda arasında farklılıklar söz konusudur.

Kefir, yoğurda oranla daha çok probiyotik sağlamaktadır. Kefir, yoğurttan daha kıvamlı bir yapıya sahiptir ve rahat bir şekilde içilebilmektedir. Kefir düzenli tüketildiği taktirde insan vücuduna pek çok fayda sağlar. Kefir mayasının faydaları arasında bağışıklık sistemini güçlendirmek yer almaktadır. Kefir, vücudun hastalıklara karşı daha dirençli olmasını sağlar.

Kefirin Faydaları Nelerdir?

İçeriğinde yer alan bakteriler sayesinde sindirim sisteminin çalışmasını destekleyene kefir, kabızlık veya hazımsızlık gibi rahatsızlıkların giderilmesine yardımcı olmaktadır. Mevsim geçişlerinde fayda sağlayan kefir mayası vücudun direncinin artmasını sağlayarak mikroplarla savaşmasına destek olmaktadır.

A ve C vitamini açısından zengin bir yapıya sahip olan kefir mayası, antioksidan özelliği sayesinde vücuttan atılan toksin maddelerin uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Kefir mayası ayrıca içeriğindeki vitamin ve mineraller ile kolesterolü dengeleyerek kalp ve damar sağlığının korunmasında etkilidir.

Kefir Mayası Nasıl Elde Edilir?

Kefir mayası, marketlerde, aktarcılarda rahatlıkla bulunan bir üründür. Organik beslenmenin öne çıktığı günümüzde pek çok kefir mayası çeşidine ulaşabilirsiniz. Biodesis Kefir Mayası Probiyotikli evde kolay ve güvenli kefir yapımı için pratik bir çözüm sunar. Kontrollü fermantasyon sağlayan, canlı kefir bakterileri ve probiyotik mikroorganizmaların laktozla karışımından meydana gelen bir mayadır. Kefir mayasıyla evde kolay bir şekilde kefir elde edebilirsiniz.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: kefir, kefir nedir, kefir mayası nedir, kefir mayası ne işe yarar, kefir mayasının faydaları nelerdir, kefirin faydaları nelerdir
Ağustos 16, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR