Kış Aylarına Özel Vücut Bakımı

Kış Aylarına Özel Vücut Bakımı

Kış ayları ciltte kuruluk ve kuruluğa bağlı çatlaklar meydana gelmektedir. Yaz aylarında ışıl ışıl görünen cildi, kışın da elde etmek için bazı bakım rutinlerini es geçmemek bu açıdan oldukça önemlidir. Bu nedenle de sizler için kısaca kış aylarına özel vücut bakımı rutini derledik.

Kış aylarında özellikle yüzünüzü çok sıcak ya da çok soğuk sular ile yıkamamanız önerilmektedir. Çünkü, bu cildinizin tahriş olmasına neden olabilmektedir. Bunun yerine, cildinizi ılık su ile yıkayarak her zaman temiz olduğundan emin olmanız daha mantıklı bir tercih olacaktır.

Hafif nemlendiriciler yaz ayları için iyi olabilmektedir.  Ancak kış ayları için en güçlü silahınızın Nemlendiricili Bakım Kremi gibi yoğun bakım nemlendiricileri olduğunun altının çizilmesi gerekmektedir ve cildinizi beslemek için cilt tipinize uygun bir nemlendirici tercih etmeniz gerekmektedir. Her ne kadar yağlı ciltlerin nemlendiriciye ihtiyacı yoktur gibi yanlış bir düşünce olsa da yağlı bir cilde bile sahip olsanız nemlendirmeyi unutmamanız önemli olmaktadır.

Kuru Ciltler İçin Bakım Rehberi

Kışın kuru ciltler pul pul dökülmeye daha müsait bir yapıda olmaktadır. Bu görüntü cildinizin pürüzlü görünmesine sebep olabilmektedir. Bunun önüne geçmek için haftada 1 ya da 2 kere bir peeling ile cildinizi ölü derilerden arındırmanız gerekmektedir.

Cildimiz uyurken yenilendiğini de unutmamanız gerekmektedir. Bu yüzden gece bakımını hafife almamanız tavsiye edilmektedir. Unutmayınız ki, hücreleriniz yenilenirken onlara yardımcı olmak kendinize verdiğiniz bir hediye olmaktadır. Cilt tipinize ve ihtiyacınıza uygun CeraVe Moisturising Lotion gibi losyon ve kremleri düzenli olarak kullanmanız önemli olmaktadır. Göz çevresi bakımını da mutlaka rutininizin bir parçası haline getirmelisiniz. Çünkü göz çevresi cildimizin en hassas bölgelerinden birisi olmaktadır ve doğru ürünle birlikte düzenli bakım yaparak da yorgun görünümden kolaylıkla kurtulabilirsiniz.

Kış bakımınız sadece yüzünüzden ibaret olmamaktadır. Bu süreçte vücudunuzu da derinlemesine nemlendirmeyi unutmamanız gerekmektedir. Kış aylarında soğuk havadan dolayı vücut yağ emilimine daha çok müsait olmaktadır. Bu durumda vücut bölgesinde kuruluk, pul pul dökülme ve kuruluğa bağlı çatlak görünüm daha belirgin olabilmesine neden olabilmektedir. Vücutta nem oranını daha çok tutmak için uzun banyo seanslarınız ve duşlarınızdan sonra yoğun bir vücut nemlendiricisi ve vücut yağı ile vücudunuza masaj yaparak uygulama yapmanız ise unutmamanız gereken bir diğer nokta olmaktadır.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: vücut losyonu, vücut kremi, vücut bakımı, yoğun nemlendiricili bakım kremi, dermoskin, cerave
Mart 24, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR