Kış Aylarında Bağışıklığı Korumak İçin Takviye Gıda Kullanımı

Kış Aylarında Bağışıklığı Korumak İçin Takviye Gıda Kullanımı

Bağışıklık sisteminin desteklenmesi özellikle kış aylarında hastalıklardan korunmak açısından faydalıdır. Dengeli bir beslenme sayesinde bu sistemin güçlendirilmesi sağlanırken diğer bir yolda dışarıdan alınacak takviye gıdalar olacaktır. Bu gıdalar doktor tavsiyesiyle kullanılabileceği gibi insan sağlığını desteklemekten başka bir yan etkiye sahip değillerdir.

Kış aylarında bağışıklık sisteminin güçlendirilmesini sağlayacak olan takviyeler aşağıdaki gibidir:

C Vitamini Takviyesi

Günlük yaşam içerisinde vücut C vitaminine ihtiyaç duyar. C vitamini yönünden zengin olan besinlerin tüketilmesi bu eksiği karşılarken yeterli miktarda alamayanlar ise C vitamini takviyesi içeren ürünleri kullanabilirler. Doktorlar yetişkin bir erkeğin günde 90 mg, yetişkin bir kadının ise 75 mg günlük C vitaminine ihtiyacı olduğunu belirtmişlerdir.

D Vitamini Takviyesi

Vücutta D vitamininin eksik olması durumunda otoimmün hastalıklar ve enfeksiyona yatkınlık daha fazla artacaktır. D vitamini doğuştan vücutta bulunduğu için bağışıklık sistemini düzenleyen bir etkiye sahiptir. 1 yaşından büyük çocuklar D vitamini yönünden zengin beslenemiyorsa bu durumda takviye kullanmaları gerekir. Yine aynı şekilde 70 yaşından sonra da D vitaminine ihtiyaç daha fazla artacaktır. Argivit Multivitamin Şurup 150 ml içeriğinde D vitamini bulunan takviye edici gıda ürünüdür. Günde bir kez 5 mg tüketilmesi tavsiye edilir.

B6 Vitamini

B6 vitamini özelikle erişkinler için önemlidir. Yapılan araştırmalara göre vücutlarında B6 vitamini eksik olan kişilerin hastalıklara yakalanma olasılıkları daha yüksektir. 50 yaşından büyük kişilerin günde 1,5 ila 1,7 mg arasında B6 vitaminine ihtiyaçları vardır. 50 yaşından daha küçüklerde ise 1,3 mg’a kadar alınabilir.

Sağlıklı Bağışıklık Sistemi İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler

Sağlıklı beslenme hastalıklardan uzaklaşabilmenin yanı sıra genel vücut üzerinde önemli bir yere sahiptir. Vücudun kendisinin üretemediği ya da tam olarak alınamayan vitamin ve minerallerinde dışarıdan takviye olarak alınması gerekir. Düzenli beslenme, spor ve uyku kalp sağlığından tutunda beyin gelişimine varıncaya kadar önemli bir etkiye sahiptir.

Sağlıklı bağışıklık sistemi olan kişilerin özellikle kışın hastalıklara yakalanma ihtimalleri çok düşüktür. Unutmamak gerekir ki hiçbir besin ya da besin takviyesi hastalıklara karşı tam bir koruma sağlamaz, ancak bu dengeye önem verenler dengeli beslenmeyenlere göre daha şanslılardır.

Takviye edici gıda çeşitlerine https://www.dermoailem.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.
Etiketler: takviye gıdalar, sağlıklı beslenme, vitamin, vitaminler, c vitamini, d vitamini, b6 vitamini
Ocak 24, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR