Kış Aylarında Dudak Bakımı Nasıl Olmalı?

Kış Aylarında Dudak Bakımı Nasıl Olmalı?

Cilt çevresel faktörlere karşı koruyucu etki olarak yağ salgılar, ancak dudaklarda yağ daha az salgılanır. Bunun için dudaklar kurumaya ve çatlamaya karşı daha yatkındır. Cildinize gösterdiğiniz özeni dudaklarınıza göstermezseniz özellikle soğuk kış günlerinde kuruyacak ve çatlayacaktır. Aşağıda soğuk kış günlerinde dudakların korunmasını sağlamak için uygulayabileceğiniz bazı bakım ipuçları yer almaktadır.

Atkı Kullanın

Soğuk ve rüzgar dudakların kuruması için geçerli bir nedendir, bunun için dışarı çıkarken mutlaka atkı kullanılması gerekir. Atkı soğuğu kırdığı için dudakların etkilenmesini sağlamayacaktır.

 Dudaklarınızı Yalamaktan Vazgeçin

İnsanlar genellikle dudaklarını nemlendirmek için refleks olarak yalarlar, ancak yalamanın bilinenin aksine zararı vardır. Çünkü dudaklarınızı yaladığınızda az olan nemi alırsınız. Bunun için dudakları yalamak yerine bakım kremi kullanmak çok daha mantıklı olacaktır. Blistex MedPlus Dudak Koruyucu Spf 15 4.25 gr mentol içeriği ile kuru ve çatlamış dudaklara rahatlatıcı etki sağlayan, hızlıca onaran ve nemlendiren dudak bakım kremidir.

Burnunuzdan Nefes Alın

Kışın soğuk nedeniyle burun tıkanıklığı sık yaşanır, burnun tıkalı olması ise nefes almanın ağızdan gerçekleştirilmesine neden olur. Ağızdan nefes almak dudaklardaki nemin kaybolmasına neden olur. Bunun için burnunuzu olabildiğince açık tutmaya gayret etmeniz gerekir.

B Vitamini İçeren Besinler Tüketin

B vitamini cildin neminin korunmasına yardımcı olur. Gün içerisinde B vitamini açısından zengin besinler yemek cildin nem dengesinin korunmasını sağlayacaktır. B vitamini alabilmek için meyve ve sebze tüketimine önem vermek gerekir. 

Dudak Bakım Kremi Kullanın

Dudakların kurumasını önlemek için düzenli olarak dudak bakım kremleri kullanmanız gerekir. Dudak bakımı kremleri seçerken parfüm içermemesine ve renklendirici içermemesine dikkat etmeniz gerekir.

Bol Su İçin

Su cildin nemlendirilmesi açısından oldukça faydalı bir içecektir, ancak maalesef kışın su tüketimi olması gereken oranda olmuyor. Etkili bir bakım olması için günlük vücudun ihtiyacı olan su miktarının mutlaka alınması gerekir.

Mat Ruj Sürmeyin

Kışın makyaj yaparken dudaklara mat ruj sürülmemelidir, eğer sürülmek isteniyorsa öncesinde nemlendirici kremler sürülmelidir.

Cilt bakım ürün çeşitlerini https://www.dermoailem.com/ adresinden inceleyebilir ve sipariş geçebilirsiniz.

Etiketler: kış aylarında dudak bakımı nasıl olmalı, dudak koruyucu, dudak nemlendiricileri, dudak bakımı
Aralık 31, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR