Kış Aylarında Güneş Kremi Kullanmak İçin 5 Neden

Kış Aylarında Güneş Kremi Kullanmak İçin 5 Neden

Eskiden güneş kremi denildiğinde yazın kavurucu sıcakları akla geliyordu, fakat insanlar daha fazla bilinçlenmeye başladıkça kışında güneş kremi kullanmanın gerekli olduğunun farkına vardı. Aşağıda bahsedeceğimiz nedenler güneş kremini kullanmanın ne kadar önemli olduğuna işaret etmektedir.

  1. Cilt Kışın Daha Savunmasızdır

Havalar soğudukça cildimizde de birtakım değişiklikler yaşanmaya başlar. En önemli sorun cildin kurumasıdır. Kuru cilde sahip olanlar ise kışın daha donuk bir cilde sahip olur. Dolayısıyla cilt bu dönemde güçsüz düşmüşken havadan alamadığı nemi güneş kreminden aldığında toparlanmaya başlayacaktır. Yani kışın sürdüğünüz güneş ürünleri cildin nemlendirilmesini ve daha canlı durmasını sağlar.

  1. Soğuk Hava Cildinizi Kurutur

Güneşin cilde verdiği zararı bilmeyen yoktur, ancak soğuk havanın cildimize verdiği zarardan bihaberiz. Oysaki soğuk ciltteki nem miktarını azalttığından dolayı cildimizin daha erken kırışıklaşmasını sağlar. Yazın güneş cildimizi ne kadar yakıyorsa kış da cildimizi o kadar kavuracaktır.

  1. Kapalı Bir Günde Bile Cildiniz Risk Altında

Kışa gelindiğinde güneşin etkilerinin azaldığı düşünülür, fakat kapalı havalarda güneşin etkisi sadece % 20–30 oranında düşer. Yani cildiniz halen risk altında diyebiliriz.

Sebamed Sun Lotion Spray Spf 30 150 mli cildi güneşin zararlarına ve yaşlanmaya karşı korur. Hassas ve güneşe toleranslı ciltler içindir. Bütün cilt tipleri için kullanılabilir. Uygulaması çok kolay ve pratiktir. Avena strigosa nemlendirici kompleksi, bünyesindeki depo efekti ile derinin elastikiyetini korumak için, 24 saat boyunca yoğun nemlilik sağlar. 6 saate kadar suya ve tere dayanıklıdır.

  1. Kışın Cilt Lekeleri Artabilir

Kışın cilt lekelerinin ortaya çıktığı dönemdir. İster güneş lekesiyle isterseniz sivilcelerle uğraşıyor olun cildinize yazın baktığınız gibi kışında bakmalısınız. Cildinizi ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri almamanız durumunda cildiniz lekelenmeyle karşı karşıya kalacaktır.

  1. Cildinizin Nem Dengesi Düşer

Yazın vücut sürekli terlediği için su içmek zorunda olursunuz ve bu da cildinizin nemlenmesi için çok önemlidir. Kışın ise ister istemez su tüketimini azaltırsınız, dolayısıyla kışın açık olan su ihtiyacınızı karşılamanız gerekir. Kozmetik ürünler cildinizi hem nemlendirir hem de soğuklardan korur.

Kozmetik ürün çeşitleri için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: kış aylarında güneş kremi kullanmak için 5 neden, güneş ürünleri, güneş koruyucu ürünler, güneş losyonu, çocuklar için güneş kremi, cilt bakımı
Aralık 16, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR