Kış Aylarında Kuruyan Göz Çevresine Nasıl Bakım Yapılmalı?

Kış Aylarında Kuruyan Göz Çevresine Nasıl Bakım Yapılmalı?

Göz insanın yaşam konforunu artıran, çevresiyle iletişimini sağlayan en önemli organların başında gelmektedir.  Göz hassas olmasının yanı sıra düzenli olarak bakıma ihtiyaç duyar. Çünkü yüzdeki en ince ve hassas deri gözlerin kenarlarında yer almaktadır. Göz çevresine düzenli olarak bakım yapılmadığında kırışıklıklar ortaya çıkabilir. İnce yapıya sahip olması ve cildin diğer bölgelerine göre daha az yağlı olması göz çevresini diğer bölgelere göre daha hassas yapar.

Göz çevresinde oluşan kırışıklıkların pek çok nedeni vardır. Örneğin; kullandığınız kalitesiz ürünlerin gözlerinizin yanı sıra çevresini de etkileyeceğini unutmamalısınız. Günlük düzenli olarak yapılan temizlik ve nemlendirme göz sağlığını korumak için yeterli olacaktır.

Göz çevresini etkileyen pek çok faktör vardır. Bunlardan bir tanesi de mavi ışıktır. Nedir bu mavi ışık derseniz şu şekilde açıklayabiliriz. Akşam saat 9’dan gece saat 5’e kadar izlediğiniz televizyon ve cep telefonlarından gelen ışık cildinize olumsuz etki eder. Uyku kalitesinin de düşmesine neden olan bu ışık gözlerinize uyanma sinyali gönderir ve bu da bir süre sonrasında gözlerinizin kenarında kırışıklık ve göz çevresinde morluk olarak size geri döner.

Göz Çevresi Morlukları ve Torbaları Neden Olur?

Göz çevresi bakımı denildiğinde ilk akla gelen morluklar ve torbalanmalardır. Yaşın ilerlemesiyle birlikte daha fazla görünür olan bu durum önüne geçilmediği takdirde sizin daha yaşlı görünmenize neden olacaktır. Yüzünüzdeki yorgun ve halsiz görüntünün yok olması için göz çevresindeki koyu halkalardan kurtulmanız gerekir.

Göz çevresinde meydana gelen morlukların üç farklı tipi vardır. Bunlar şu şekildedir; V tipi, P tipi, ve S tipi.

P tipi pigmentler vücudun fazla melamin salgılamasından dolayı ortaya çıkar. 

V tipi pigmentler ise özellikle uykusuz kaldığınızda ortaya çıkar. Bunun dışında yanlış makyaj ürünü kullanmak da yine bu pigmentlerin harekete geçmesine neden olacaktır.

S tipi, pigmentlerin asıl nedeni gözün çukurda bulunuyor olmasıdır. Göz çevresi gerginleştikçe bu morluklar yok olmaya başlayacaktır. Bu nedenle göz altındaki çukurların önüne geçmek gerekir.

Göz Çevresi Nemlendiricileri

Cilt tipi herkeste farklı tiptedir. Bu nedenle herkesin ne zaman cildinin bozulacağını merak etmeden önlemini alması gerekir. Göz çevresi için nemlendirici bakımların 20 yaşından sonra başlanmasına geçilebilir. BioNike Defence Eye Göz Altı İçin Bakım Jeli 15 ml gözlerinizin altında oluşabilecek morlukların önüne geçecektir.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: kış ayralarında kuruyan göz çevresine nasıl bakım yapılmalı, cilt bakımı, göz çevresi bakımı, nemlendirici, göz altı kremleri, cilt losyonları
Aralık 27, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR