Kış Aylarında Neden Güneş Kremi Kullanmalıyız?

Kış Aylarında Neden Güneş Kremi Kullanmalıyız?

Genelde güneş kreminin yaz aylarında önemli olduğunu düşünür. Ancak yaz aylarında olduğu kadar kış aylarında da güneş kremi kullanmak çok önemlidir. Cilt bakımı herkesin günlük rutininin önemli bir parçasıdır ve her zaman güneş kremi kullanılması gerekir.

Aşağıda kış aylarında güneş kremi kullanmaya devam etmeniz için bazı nedenler yer almaktadır.

Güneşten Yanıklarından Korur

Cildinizdeki güneş yanığına neden olan ultraviyole ışınlarıdır. Bu ışınlar yaz aylarında daha güçlü olmasına rağmen, kış aylarında güneş yanığına neden olabilirler. Güneş aslında kış aylarında dünyaya daha yakındır ve bu da güneş yanığı şansınızı çok daha yüksek hale getirir.

Cilt Kanseri Riskini Düşürür

Güneş ürünlerinin yıl boyunca önerilmesinin ana nedenlerinden biri cilt kanseri riskidir. Güneş ışınları, cilt kanseri ile bağlantılı olan ultraviyole ışınları saçar. Bu ışınlar kış aylarında hala çok güçlüdür. Her sabah cildinize güneş kremi sürdüğünüzde, cilt kanserine yakalanma riskinizi azaltabilirsiniz.  

Cildinizin Genç Görünmesini Sağlar

Cildinizin olabildiğince genç görünmesini istiyorsanız, güneş kremi şart!  Güneş ışınları cildinizdeki kolajeni yok eder. Bu da cilt sarkmasına ve erken yaşlanmasına neden olabilir. Cilt kırışıklıkların yüzde 90'ının güneş ışınlarına aşırı maruz kalmaktan kaynaklandığını söyleyebiliriz. Sebamed Sun Lotion Spray Spf 30 150 ml cildi güneşin zararlarına ve yaşlanmaya karşı korur. Hassas ve güneşe toleranslı ciltler içindir. Bütün cilt tipleri için kullanılabilir. Uygulaması çok kolay ve pratiktir.

Buz ve Kar Güneş Işınlarını Yansıtır

Kış sporlarıyla uğraşan kişilerin daha sık güneş kremi kullanmaları gerekir. Çünkü buz ve kar güneşten gelen ışınları direkt olarak yüze yansıtır. Havanın soğuk olması, güneşin ve ultraviyole ışınlarının güçlü olmadığı anlamına gelmez.

Ozon tabakası, atmosferin güneşten gelen radyasyonu emer. Ancak ozon tabakası kış aylarında daha incedir. Bu yüzden kışın güneşe maruz kalma etkisi çok daha yüksektir. Eğer siz önleminizi almazsanız cildiniz ultraviyole ışınlarının çoğunu üzerine çekecektir.

Yılın hangi zamanında olursa olsun, dışarıda olduğunuzda her zaman güneş kremi kullanmalısınız. Güneş kremi kullanarak kendinizi güneş yanığı ve cilt kanserinden koruduğunuz gibi daha genç kalmaya devam edeceksiniz.

Cilt bakım ürünlerini https://www.dermoailem.com/  adresinden inceleyebilirsiniz.

Etiketler: kış aylarında neden güneş kremi kullanmalıyız, güneş kremi, güneş koruyucu ürünler, cilt bakımı
Ocak 19, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR