Kış Aylarında Tüketilmesi Gereken Bitki Çayları

kış aylarında tüketilmesi gereken bitki çayları, içilmesi gereken bitki çayları, bitki çayı, yeşil çay, ıhlamur çayı, kış çayı tarifleri, nane limon

Kışa girdiğimiz şu günlerde insanların kendi sağlıklarını daha iyi koruyabilmeleri için birtakım koruyucu önlemlere başvurmaları gerekir. İçilmesi gereken bitki çayları sağlık açısından pek çok fayda sağlar. Hastalanmadan önce vücudu güçlendiren her şey kendinizi iyi hissetmenize imkan sağlarken hastalığın vermiş olduğu problemlerle karşılaşmanızın önüne de geçecektir. Bu nedenle kış aylarında düzenli olarak bitki çayı tüketmek sağlık açısından kritik bir öreme sahiptir. İşte, kış çayları tarifleri.

Ihlamur Çayı

Kışın tüketilecek sağlıklı içecekler denildiğinde ilk akla gelen annelerin sık sık hazırladığı ıhlamur çaylarıdır. Vücuda sağladığı birçok fayda ile bilinen bu bitki, hemen herkes tarafından sevilir. Yumuşak bir içimi olan bu çay, hastalandığınızda ya da hastalanmadan önce tüketilebilir. Ihlamur çayının en önemli özelliği, boğazın yumuşatılmasını sağlarken burnun açılmasına yardımcı olmasıdır.

Nane Limon Çayı

Nane limon çayları tam olarak bitki çayı olarak tanımlanmıyor olsa da kışın en çok içilen bitki çayları arasında yer alır. Nane ve limon içeriğine bulunan C vitamini sayesinde soğuk algınlığı, mide bulantısı ve adet sancısı gibi sorunlar daha hafif atlatılabilir.

Yeşil Çay

Antioksidan olma özelliğine sahip olan yeşil çay, uzun yıllardır araştırmalara da konu olmuştur. Kanseri önlemesi ve hafızaya iyi gelmesi en etkili olduğu alanlar olmasının yanı sıra cilt güzelliği üzerinde de etkisi vardır.

Hünnap Çayı

İçeriğinde bulunan C vitamini sayesinde vücudun savunma sisteminin güçlenmesini sağlayan hünnap çayı, yaşlanmanın etkilerini de azaltmasıyla bilinir. Cilt sağlığına iyi gelen Hünnap Form Karışık Bitki Çayı 60 gr yüksek lifli olma özelliğinden dolayı bağırsakların çalışmasını düzenler.

Kuşburnu Çayı

Kuşburnu C vitamini deposudur. Hem metabolizmayı çalıştırması hem de soğuk algınlığına iyi gelmesi sebebiyle kışın içilebilecek bitki çayları içerisinde yer alır. Solunum sisteminin rahatlatılması amacıyla özellikle astım hastaları için iyi gelecektir.

Zencefil

Zencefil bitkisinin faydaları da saymakla bitmez. Her derde deva olan bu çay soğuk algınlığı ve öksürük gibi rahatsızlıklara iyi gelmektedir. 

Hibisküs Çayı

Son dönemlerde adını duyurmuş olan hibisküs bitkisi, antioksidan madde bakımından zengindir. İçeriğindeki C vitamini sayesinde kışın pek çok hastalığa karşı savunucu bir görev yapar.

https://www.dermoailem.com 

Etiketler: Kış Aylarında Tüketilmesi Gereken Bitki Çayları
Aralık 26, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR