Kışın Saç Bakımı Nasıl Olmalı?

Kışın Saç Bakımı Nasıl Olmalı?

Ateşin yanında kıvrılmayı ve kış aylarında kar yağışına hayran olmayı sevmemize rağmen, düşen hava sıcaklıkları bazen bize pekiyi gelmiyor. Özellikle sert rüzgarlar, soğuklar ve kar, saçlarımızın hacim ve parlaklığını kaybetmesine neden oluyor. Doğal olarak saçlarınıza olumsuz etki edecek olan bu durumun birtakım sıkıntıları da sizi bekliyor olacaktır. İşte bunun için kışın saç bakımı söz konusu olduğunda daha çok dikkat etmeniz gerekir.

Saçlar her mevsim farklı bakım planlamasına sahip olmalıdır, çünkü iklim değişikliği ile birlikte hava ve yaşam tarzı değişiklikleri saçı önemli ölçüde etkiler.

Kışın Saçınızı Daha Az Yıkayın

Şampuanlar, saç derisini ve saç telini temizlemek için formüle edilmiştir, ancak çok fazla kullanmanız durumunda saçınızı kurutabilir. Kışın kuru hava ve saçların kapalı kalıyor olması sık yıkamayla birlikte yıpranmasına neden olacaktır. Kış mevsiminde saçınızı her gün değil haftada iki veya üç kez yıkamak daha az kurumasına yardımcı olacaktır.

Saç Tellerinizi Ve Saç Derinizi Nemli Tutun

Kış saç bakımının bir numaralı kuralı saçları nemlendirmeyi ihmal etmemektir. Bu yüzden aşırı kuruluğu önlemek için bir dizi nemlendirici saç ürününe ihtiyacınız olacak. Antioksidan bakımından zengin Yeşil Çay ve Avokado Yağı ile formüle edilmiş John Frieda Detox Repair Detoks Etkili Onarıcı Saç Kremi 250 ml, kuru ve yıpranmış saçları nemlendirir, dış etmenlere karşı koruma sağlar. Ürün kuru, boyalı saçları canlandırır, yumuşatır ve besler.

Saç Fırçası Seçimi

Yağın saç derinizde birikmesine izin vermek yerine, yağların saç tellerinize dağılmasına yardımcı olmak gerekir. Bunun için kaliteli bir fırça doğru tercihtir.

Saçların ucu doğal olarak nemden yoksundur ve kışın soğuk hava onları kırılgan hale getirebilir. Saçınızı kökten uca fırçalayarak, saç derinizdeki doğal yağların dağılmasına yardımcı olabilirsiniz. 

Kışın Şapka Kullanımı

Pamuk ve yün şapkalar saçlarınızda kırmaya ve dalgalanmaya neden olma potansiyeline sahiptir. Şapka saçın hava almasını önleyeceği için çok fazla şapka kullanımı saçlarınıza hem zarar verir hem de dökülmesine neden olabilir. Eğer bir şapka kullanmanız gerekiyorsa saten veya ipek astarlı tercih edin.

https://www.dermoailem.com/
Etiketler: saç bakımı, kışın saç bakımı, saç fırçası
Aralık 21, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR