Kız Çocukları İçin Oyuncak Seçimi

Kız Çocukları İçin Oyuncak Seçimi

Oyuncak, bir çocuğun bedensel, zihinsel ve sosyal gelişimini sağlayan en önemli araçlardır. Bunun için her şey çocuklar için bir oyun eşyası olabilir. Çocuğa gelişim sürecinde doğru oyuncağı vermek ve ona güvenli bir oyun ortamı oluşturmak ailelerin ortak görevidir.

Çocuklara oyuncak alınırken, dikkat edilmesi gereken şey onun gelişim düzeyini takip ederek, ilgisini ve yeteneklerini keşfedebilmektir. Eğer gelişim düzeyinin altında bir oyuncak seçilirse bu muhtemelen çocuk için yeterli olmayacaktır. Gelişimin üzerinde bir oyuncak ise çocuğun ilgisini çekmeyeceğinden mutsuz olmasını sağlayacaktır.

Çocuğu hangi yaşta hangi oyuncağın alınacağı, oyuncakla oynama şekli mutlaka bilinmelidir. Çocuk oyuncak istediğinde ona kulak vermek ve ona rehberlik olmak doğru oyuncağı bulabilmek için de önemlidir.

Anne ve babaların çocuklarına oyuncak alırken aynı zamanda öğretmeleri de gerekir. Çünkü oyuncak sadece yüksek fiyatlar ödeyerek pahalı oyuncakları almak demek değildir. Alınan oyuncağın en iyi şekilde değerlendirilmesi ve çocuğun gelişimine katkı sağlaması gerekir.

Çocuğun gelişiminden bahsettiğimizde ise burada cinsiyet ayrımından söz etmek mümkündür. Çünkü kız çocuklarıyla erkek çocuklarının oyuncak seçimi birbirinin aynısı değildir.

Kız çocukları için dikkat çekici olan bazı oyuncak türleri vardır. Bunların en başında da mutfak gerekçeleri gelir. Kız çocukları içgüdüsel olarak anneyi taklit ettiklerinden dolayı kendilerini yemek yaparken ya da mutfak gereçleriyle oynarken daha mutlu hissederler. Polesie Çocuk Yemek Takımı 17 Parça kız çocuklarının severek oynayacağı bir oyuncak setidir.

Oyuncak seçimi hangi kriterlere göre yapılmalıdır?

Çocuk gelişimine göre oyuncakları dört ana guruba ayırabiliriz. Fiziksel ve kas gelişimine yardımcı olacak oyuncaklar. Duyu organlarını harekete geçirecek destekleyecek oyuncaklar, hayal kurmalarına ve sosyal becerilerini artırmalarına yardımcı olacak oyuncaklar son olarak yaratıcılıklarını teşvik edecek oyuncaklardır. Bu oyuncakların hepsi farklı yaş guruplarında tercih edilmelidir. Geçiş süreçleri ise çocuğu takiple sağlanabilir. Alınan bir oyuncak artık çocuğun gelişimine yardımcı olmuyorsa değişim zamanı gelmiş demektir.

Çocuk yaş guruplarına göre oyuncak çeşitleri için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: kız çocukları için oyuncak seçimi, oyuncaklar, beceri oyuncakları, çocuk ve eğlence
Ocak 18, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR