Kızarık Ciltlerde Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?

Kızarık Ciltlerde Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?

Kızarık cilt görünümünün ortaya çıkmasına sebep olan pek çok durum ile karşılaşılmaktadır. Bu durumlar bazen genetik miras kökenli olabiliyorken bazen de yaz mevsiminde cilde zarar veren güneş ışınları nedeniyle medyana gelebilmektedir. Bunun tam tersi olarak ise kışın soğukta fazla kalan kişilerde de kızarık hassas ciltler söz konusu olabilmektedir.

Bu durumların temel nedeni ise cildin bu süreçlerde daha hassas bir yapıya sahip olmasıdır. Fakat bunda korkulacak herhangi bir durum söz konusu olmamaktadır. Çünkü çok basit bir şekilde uygulayacağınız kızarık hassas ciltlerin bakım rutini ile bu problemden kurtulmak mümkün olmaktadır. Bu yöntemleri size kısaca derledik.

Cilt Temizleyici

Kızarık ciltler söz konusu olduğunda en çok önem verilmesi gereken noktalardan biri de cilt temizliğidir. Güçlü formüllere sahip ağır cilt temizleyiciler doku dengesinin iyice bozulmasına neden olabilmektedir. Bu da rahatsız bir yapının oluşmasına neden olabilmektedir. Bu yüzden de kızarık ciltlere iyi gelme ihtimali daha yüksek olan hafif formüllü cilt temizleyicilerinin seçilmesi önerilmektedir.

Serum

Serumlar özellikle de kızarık ciltlerde çok işe yarayan ve konsantre yapısı sayesinde de görüntüyü en iyi şekilde düzelten ürünler olmaktadır. Özellikle de özel testler sonucunda üretilmiş özel moleküllü ürünler cilt tonunuzun eşitlenmesinde büyük rol oynamaktadır.

Nemlendirici

Nazik formüllü yapısına rağmen cildi yoğun bir nemlendirici etkiye maruz bırakan La Roche Posay Toleriane Sensitive Le Teint Creme Light gibi kremler kızarık ciltler için çok önemli yardımcılar olmaktadır. Kızarık ciltlerin bakımının daha iyi yapılması amacıyla üretilen bu ürünler zaman içerisinde çatlamış kılcal damar görüntüsünü de gizleyebilmektedir.

Maske

BioNike Defence Tolerance AR+ Kızarıklığa Eğilimli Ciltler İçin Bakım Kremi gibi bakım kremlerinin yanı sıra kızarık ciltler için özel olarak üretilen maskelerde cildi yatıştırmaktadır. Böylelikle de cildin ihtiyacı olan içeriğin en yoğun şekilde sağlamaktadır. Haftada birkaç kez uygulayabileceğiniz bu maskeler sayesinde cildiniz yatışmakta, ferahlamakta ve arınmaktadır.

Corrector

Bütün bu aşamaların ardından rutininize ekleyeceğiniz ‘Corrector’ sayesinde cildiniz derin bir nefes alabilecektir. Çünkü, renk tekerleği göz önüne alındığında kırmızının karşısında yer alan yeşil tonuyla cilt tonunuzu nötr hale getirmeniz oldukça kolay olacaktır. Üstelik fondöten altında uygulayacağınız yeşil renkli bir baz sayesinde de makyajınıza daha nötr halde başlamanız mümkün olacaktır.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: cilt bakımı, kızarık ciltlerde cilt bakımı nasıl olmalı, hassas ciltler için cilt bakımı, kızarık cilt bakımı, cilt temizleyici serum, nemlendirici, bakım önerileri
Temmuz 30, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR