Kolajen Kullanımına Kaç Yaşında Başlamalı?

Kolajen Kullanımına Kaç Yaşında Başlamalı

Kolajen vücutta, cilt, kemik, kas gibi birçok organa fayda sağlayan önemli bir proteindir. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte kolajenlerin peptitler şeklinde kullanıma hazır hale gelmesi uzmanlara en çok sorulan sorulardan biri olan kaç yaşında başlanmalı sorusuna neden olmuştur. Kolajenin popüler bir ürün haline gelmesindeki en önemli nedenlerin başında yetersiz beslenme sorunu gelmektedir. Bazı kişiler dengesiz ve yetersiz beslendiklerinde ve sigara gibi alışkanlıklarından dolayı kolajene ihtiyaç duyuyorlar.

Kolajen normal şartlarda vücudun kendisi tarafından üretilen bir proteindir, ancak bazı durumlarda önüne geçilemeyecek nedenlerden dolayı vücut az miktarda üretim yaparlar. Dolayısıyla vücudun dengelenmesi açısından ilave takviye edici gıda olarak alınması gerekir.

Kaç Yaşından Sonra Kolajen Kullanmalıyım?

Sorunun yanıtı aslında yukarıda belirttiğimiz gibi vücudun üretimde yetersiz kaldığı zamandır. Bunun için kolajene başlama yaşının farklı olduğunu söyleyebiliriz. Genellikle 20’li yaşlardan sonra vücuttaki kolajen üretimi %1 oranında azalmaya başlar ve doğal olarak beraberinde cilt ve eklemlerde sorunlar kendisini gösterir.

Yaşın ilerlemesiyle birlikte kas yapısında azalma, kemiklerin güçsüz hale gelmesi ve cildin esnekliğini kaybetmesi gibi sıkıntılar ilerleyecektir. W-Lab Kolajen Pepit Krem 50 ml 30’lu yaşlardan sonra kullanılarak cildin dış etkenlere karşı daha korunaklı hale gelecektir.

Kolajen takviyesi ile birlikte nemlendirici onarıcı kremlerin kullanılıyor olması ise cildin kendini toparlaması ve ihtiyacı olan bileşenleri sağlaması anlamına gelecektir.

Ne Kadar Kolajen Takviyesi Alınmalıdır?

Yukarıda kaç yaşından sonra kolajen takviyesinin alınması gerektiğini belirttik. Dolayısıyla bu beraberinde ne kadar alınması gerekiyor sorusunu da getirmiştir. Vücut kolajen üretimini durdurduğunda öncelikli olarak doktor tarafından kontrol yapılması ve doktorun tavsiye edeceği ürünü kullanmak gerekir. Kolajenin vücutta az olması soruna neden olabileceği gibi fazla olması da önemli bir problemdir. Yani aslında burada belirleyici faktör kişinin kendi vücut yapısıdır.

Kolajen eksikliği ciddi problemlere neden olabilir, bunun için de mutlaka doktor kontrolünde takviye edici ürünler kullanılması gerekir. Doktor günlük ne kadar kullanılması gerektiğini belirtecektir. Takviye edici gıdalar vücuttaki kolajen üretimini artıracaktır.

Takviye edici gıda çeşitlerini https://www.dermoailem.com/ adresimizden inceleyebilirsiniz.
Etiketler: kolajen, kolajen nedir, kolajen neye yarar, kolajen kaç yaşında başlanmalı, kolajen ne kadar kullanılmalı
Ocak 25, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR