Kolajen Nedir? Ne İşe Yarar? Faydaları

Kolajen Nedir? Ne İşe Yarar? Faydaları

Son dönemlerde oldukça popüler hale gelen kolajen takviyesi vücutta en fazla bulunan proteindir. Vücudumuz için olmazsa olmaz proteinler arasında yer alan kolajen kemiklerde, kaslarda, ciltte ve tendonlarda bulunur. Ancak yaş ilerledikçe vücuttaki kolajen oranı azalır. Kolajenin faydaları nelerdir? İşte, kolajen hakkında merak ettikleriniz.

Kolajen Nedir?

Kolajen, kemik, kıkırdak, tendon, lif ve eklemleri bir araya getiren protein çeşididir. Vücudun iç ve dış etkenlere karşı dayanıklılığını artırarak hücrelerin bir arada kalmasına yardımcı olur. Cilde ve vücuda esneklik veren kolajen bağ dokusunu güçlendirir. Kolajen, sağlıklı kemik ve kas dokusunda önemli yer tutar.

Kolajenin Faydaları Nelerdir?

Cildi Sıkılaştırır

Kolajen vücudumuzu iç ve dış etkenlere karşı korur. Cildi sıkılaştırarak kırışıklıkların önüne geçer. Cilt yapısı ve kasları bir arada tutar. Kolajen üretimiyle yaşlanma belirtileri ortadan kalkar. Cilt daha pürüzsüz hale gelir. Cilde esneklik verir.

Eklemleri Esnek Hale Getirir

Kolajen, kemik, kıkırdak, tendon, lif ve eklemleri oluşturur. Bu nedenle eklemlerdeki kıkırdakların bütünlüğünün korunmasına yardımcı olur. Kolajenle birlikte eklemler daha esnek hale gelir. Eklem rahatsızlığı yaşayan kişilerde kolajen takviyesi ağrıların azalmasını sağlayacaktır.

Yaraların Hızlı İyileşmesini Sağlar

Kolajen yaraların iyileşme sürecini etkiler. Yaşlanma ile birlikte vücuttaki yaraların iyileşme süreci yavaşlar. Bunun nedeni vücuttaki kolajen kaybının etkili olmasıdır. Kolajen takviyesi yardımıyla yaralar hızlı bir şekilde iyileşir.

25’li yaşların ardından vücudumuzda kolajen üretimi yavaşlar. 35 yaşından sonra ise kolajen üretimi daha da yavaşlar. Cildimizde kolajen miktarı azaldığında cilt sıkılığını ve elastikiyetini kaybeder. Kolajen kaybı ile yaş ilerledikçe cildimizde sarkmalar, kırışıklıklar oluşur. Kolajen kaybı ayrıca eklem ve kas rahatsızlıklarına neden olur.

Kolajen Takviyesi Kullanımı

Kolajen takviyesi, ciltte kolajen üretimini destekleyerek cildin daha esnek ve sıkı olmasına yardımcı olur. Cildin daha nemli ve gergin olmasını sağlayarak yaşlanma izlerini azaltır. Kolajen takviyesi kullananlar ciltlerinin daha parlak ve sıkı olduğunu fark eder.

Kolajen takviyelerinin içerisinde yer alan kolajen peptitleri cilt kuruluğu ve kırışıklığı azaltmaya yardımcı olur. Düzenli olarak kolajen takviyesi ile cilt, eklem ve kaslarda bulunan kolajen miktarının artması sağlanabilir. Kolajen takviyesi ciltteki yaşlanmanın yavaşlamasını sağlar. Yaşla birlikte ortaya çıkan görme problemleri ve eklem rahatsızlıklarının artmasına yardımcı olur.

Suda Collagen Takviye Edici Gıda içeriğinde kolajen peptiti içeren hazır kolajen içeceğidir. Ürünün kullanımı cilt tipi, kırışıklık düzeyi, metabolizma, yaşam alışkanlıkları gibi birçok faktöre göre değişkenlik göstermektedir. Tip 1 ve tip 3 kolajen içeren Suda Collagen Takviye Edici Gıda %100 kırmızı etten üretilen sığır kolajeni içerir.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: kolajen nedir, kolajen ne işe yarar, kolajenin faydaları nelerdir, kolajenin cilde yararları, takviye edici gıdalar
Kasım 16, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR