Kolajen vücutta en çok bulunan proteindir. Kas, saç, deri, kemikler ve tendonlar dahil olmak üzere vücuttaki tüm organları bir arada tutmaya ve oluşturmaya yardımcı olan lifler oluşturur. İnsanlar yaşlandıkça kolajen kaybeder ve bu da daha az sıkı cilde, eklemlerde daha zayıf kıkırdaklara ve diğer değişikliklere yol açar.
Kolajen ve Kollajen Peptitler
Protein açısından zengin yiyecekler yediğimiz zaman, vücut kolajen yapmak için amino asitleri kullanır. Ancak doğal haliyle kolajenin sindirimi zordur, çünkü sıkıca paketlenmiş, uzun liflerden yapılmıştır.
Çoğu kolajen takviyesi, kolajen peptitleri adı verilen daha küçük, sindirimi kolay formları kullanır. Üreticiler, kolajeni daha küçük parçalara ayırmak için kimyasal maddeler veya yüksek ısı uygulayarak kolajen peptitleri üretirler.
Kollajen Ne Yapar?
Kollajenin ana rolü, vücut için yapı taşları sağlamak ve onları güçlü ve esnek tutmaktır. Her kolajen türü farklı özelliklere ve farklı işlevlere sahiptir. Birbirine örülmüş ipliklerden oluşan bir ip gibi, her bir kolajen lifi, peptit adı verilen milyonlarca protein tarafından birbirine dokunmuştur.
Kollajen Kullanım Alanları Nelerdir?
Kolajenler kolayca dönüştürülebilir, parçalanır ve vücuda emilir. Bu, onu çeşitli tıbbi ve kozmetik ürünlerde kullanılabilir hale getirir.
Kolajen rekonstrüktif, kozmetik ve ağız cerrahisinde kullanılabilir. Ayrıca yeni doku büyümesini teşvik ederek yaraların ve yanıkların iyileşmesine yardımcı olabilir.
Kozmetik Sektöründe Kıllanımı
Kolajenin özellikleri, onu kozmetik uygulamalarda yaygın olarak kullanılmasını sağlar. Nemi tutmaya yardımcı olduğu için üreticiler bazı cilt kremlerine ve saç tedavilerinde kullanmıştır. Kozmetikte enjekte edilen kolajen dolgu maddeleri cildin kalitesini ve yoğunluğunu iyileştirir.
Kollajen Takviyeleri
Kollajen takviyelerinin yaşlanan cildi gençleştirmede, kas kütlesini artırmada ve artrit ağrısını azaltmada kullanılması onu popüler bir hale getirmiştir. Suda Collagen + Probiotic Mandarin 10gr lık 30 Saşe cildin güzelleştirilmesi ve istenilen görüntünün elde edilmesi için kullanılabilir.
Genel anlamda insan vücudunun ihtiyaç duyduğu her şey besinlerde mevcuttur, ancak vücudun üretemediği bazı proteinlerinde dışarıdan takviye olarak alınması gerekir.
Takviye edici gıda çeşitlerimizi görmek için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.