Konsantrasyon Bozukluğu

Konsantrasyon Bozukluğu

Konsantrasyon bozukluğu kavramının anlaşılabilmesi için öncelikle konsantrasyon sözcüğünün anlaşılması gerekmektedir. Konsantrasyon ise bir iş ya da herhangi bir konuya zihinsel olarak bağlanmayı tanımlayan sözcüktür. Bu bağlanma ise odaklanmak olarak bilinmektedir. Konsantrasyon, kişilerin ilgi ve deneyim yönünden ayrı yaşamlara sahip olması nedeniyle farklılık göstermektedir. 

Konsantrasyon bozukluğu ise bu bağlanma ya da odaklanmanın sağlanamadığını ifade eden durumun adıdır. Konsantrasyon bozukluğu okul çağındaki öğrencilerin ve iş dünyasındaki çalışanların korkulu rüyasıdır çünkü teknolojinin geliştiği ve bu nedenle hızlı bir halin ortaya çıkmasına neden olan günümüz koşulları hata kabul etmemektedir. Odaklanıp, yoğunlaşmayı şart koşmaktadır. Ancak konsantrasyon bozukluğu yaşayan kişiler böylesine bir verim sağlamaktan ziyade geciktirme ya da hata yapmaya yatkın bir profil ortaya koyabilmektedir. 

Beynin aynı anda birden fazla konuyla ilgilenmesi kişilerin çoğunda mümkün olmamaktadır. Bu durum da konsantrasyonda dağılma ve bozulmalar yaratabilmektedir. 

Konsantrasyon bozukluğunun nedenleri 

Yoğun iş temposu içinde hızlı bir hal alan gündelik yaşam aynı anda birden fazla konunun düşünmesini gerektirebilir. Daha net ve doğru bir ifadeyle beynimize farkında olmadan bu komutu verip kendi konsantrasyonumuzu bozmak için kendimiz zemin yaratabiliriz. Dolayısıyla aslında sorun biraz da düşünce biçimimizdedir. Öte yandan düzenli uykunun olmaması, sağlıklı beslenme alışkanlığının uygulanmaması da yine konsantrasyon bozukluğunun sebepleri arasında sayılmalıdır. Tüm bunlara ek olarak bir de stres etkeni unutulmamalıdır. Çünkü birçok olumsuzluğun kaynağı olan stres, konsantrasyon bozukluğuna da yol açan etkenler arasında yer almaktadır. 

Odaklanmaya yardımcı olabilecek adımlar

Konsantrasyon bozukluğunun sebepleri ortadan kaldırılmalı. Dolayısıyla düzenli uyku, sağlıklı beslenme alışkanlığının geliştirilmesi ve benimsenmesi ilk adımlar arasında yer almalıdır. Yine sebepler arasında bulunan stresin azaltılması yolu tercih edilmelidir. Bunun için de fiziksel aktivitelerin artırılması ve düzenli egzersiz düşünülmelidir. 

Bu adımların dışında gün içinde bulmaca çözmek beyni çalıştıracağından faydası görülebilecek bir çözüm önerisidir. Ayrıca düşünce tarzımızı değiştirerek olumlama adı verilen ve beynimize olumsuz komutların şekil değiştirmesi ve olumlu düşüncelerin yerleştirilmesi de konsantrasyon oranını artıracak önlemlerden önemli olanlarıdır. 

Tüm bu çabalara karşın konsantrasyon eksikliği ya da bozukluğu yaşayan bireylerin profesyonel yardım almayı düşünmeleri gerekebilir. 

Dermoailem.com’da konsantrasyon bozukluğunu engelleyebilecek ürünlerden birkaçı: 

Supradyn All Day 30 Tablet 2 Kutu

Supradyn All Day 30 Tablet Avantaj Paketi

Takviye bir ürün olan Supradyn All Day, dikkat ve konsantrasyonun artırılmasına yardımcı olmaktadır. 

Gündelik yaşam koşuşturması içinde düzenli beslenmenin sağlanmasının zorlaşması dikkat ve konsantrasyon bozukluklarına neden oluşturmaktadır. Bu nedenle zengin formülüyle öne çıkan Supradyn All Day bedensel sağlığa da katkı sunduğu gibi enerjinin yükseltilmesi için de tercih sebebi olmaktadır. 

Omepa Q10 - Omega 3 ve Koenzim Q10 (Ubiquinol) - 30 Yumuşak Kapsül

OmePa Q10 - Omega 3 Ve Koenzim Q10

Omega3 ve yaşlanma karşıtı olarak bilinen Koenzim Q10 barındıran Omepa Q10, vücudun tüm sistemlerini aktif bir şekilde etkilemekte ve olumlu sonuçlar ortaya çıkarmaktadır. Düzenli kullanıldığında dikkat ve konsantrasyon bozukluğuna dair şikayetlerin ortadan kaldırılmasına yardımcı olan ürün, kolestrol seviyesini dengeler, damar tıkanıklığını engeller. Ayrıca sters ve serbest radikallerden kaynaklı yaşlanmayı önler. 

Yumuşak kapsüllerden meydana gelen Omepa Q10, günde bir defa su ile çiğnenmeden tüketilmelidir. 

Tüm ürün çeşitlerimiz için lütfen web sitemizi inceleyiniz : www.dermoailem.com

Etiketler: konsantrasyon bozukluğu, konsantrasyon bozukluğunun nedenleri
Ocak 16, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR