Köpek Maması Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Köpek Maması Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Köpeklerin sağlıklı bir yaşama sahip olabilmeleri için beslenme şekilleri ve mamalarının kalitesi oldukça önemlidir. Çünkü, piyasada birçok köpek maması ürünü bulunmaktadır ve bu ürünlerin her biri gerekli şartları sağlayamamaktadır. Bu nedenle de eğer dostlarımız için uzun ve sağlıklı bir ömür diliyorsak beslenmesine ve mamasına dikkat etmemiz gerekmektedir.

Bunun için de mama içeriklerini iyi değerlendirmeniz ve dikkatli olmanız önerilmektedir. Çünkü sadece birkaç ufak nokta ile köpeğinize istediğiniz gibi bir mama almanız mümkün olmaktadır. Bu konuda size yardımcı olması açısından birkaç ufak noktayı derledik.

Yaşına Dikkat Edin

Her canlı gibi köpeklerinde belirli dönemlerde belirli gıdaları tüketmemesi gerekmektedir. Çünkü bazı gıdalar ya da mamalar yavru köpekler için uygun olmamaktadır. Özellikle ilk 1-2 süresince yavru köpeğin anne sütüne ihtiyacı vardır ve eğer yeteri kadar anne sütü yoksa da yenidoğan yavru köpekler için üretilen yaş mamaları tüketmeleri gerekmektedir. Eğer yenidoğan bir yavru köpeğe kuru mama verirseniz henüz dişleri çıkmadığı için ağız sağlığı açısından sorunlar yaşanabilmektedir.

Köpek Maması İçeriği ve Oranları Nasıl Olmalı?

Yavru ve yetişkin köpeklerin gün içerisinde almaları gereken besin oranı farklılık göstermektedir. Çünkü yavru ve yetişkin köpeklerinin ihtiyaç duydukları besin değerleri, sindirim sistemleri çok farklı olabilmektedir. Bu nedenle de yavru ve yetişkin köpeğe mama verirken farklılıklara dikkat etmek gerekir.

Yavru köpeklerin ilk 1 yılı gelişimlerinin devam ettiği süreç olduğu için mamaların sindirimi kolay ürünler olması önemli olmaktadır. Bu durum yetişkin köpekler için de geçerli olmaktadır. Hem yetişkin hem de yavru köpeklerin sindirimi kolay mamaları tüketmeleri önerilmektedir.

Bu nedenle de yetişkin köpeklere Bado Kuzu Etli Pirinçli Yetişkin Köpek Maması gibi kaliteli, sindirimi kolay ve köpeğiniz için tadı güzel mamaların tercih edilmesi gerekmektedir. Yavru köpekler için ise kuru mama tercihinin çok doğru olmamasından kaynaklı olarak Pedigree Junior Tavuklu Yavru Köpek Konservesi gibi yaş mamaların tercih edilmesi önerilmektedir. Bu sayede ister yetişkin olsun ister yavru olsun köpeğiniz için en doğru beslenme şeklini bulabilirsiniz.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: köpek maması, köpek maması seçerken nelere dikkat edilmeli, yaşlara göre köpek maması, köpek maması içeriği ve oranları nasıl olmalıdır, kuru köpek maması, yaş köpek maması, yavru köpek maması, yetişkin köpek maması
Haziran 17, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR