Kore Ginsengi Nedir? Neye İyi Gelir?

Kore Ginsengi Nedir? Neye İyi Gelir?

Ginseng, antik dönemlerden beri kullanılan şifalı bir bitkidir. Sağlığa pek çok faydası bulunan ginseng bitkisinin ana vatanı Çin ve Kore’dir. Son yıllarda ülkemizde de oldukça popüler hale gelen ginseng, Çin, Kore ve Hindistan’da binlerce yıldır kullanılmaktadır. Taze, beyaz ve kırmızı olarak 3 çeşidi bulunan ginseng, binlerce yıldır tedavi amaçla kullanılmaktadır.

Ginseng, Doğu Asya dağlarında yetişen çok yıllık ve etli köke sahip yavaş büyüyen bir bitkidir. İnsana benzemesi nedeniyle Çincede “insan bitkisi” yani “ginseng” olarak tanımlanmaktır. Ginseng bitkisinin iki çeşidi bulunmaktadır. Bunlar; Kore ginsengi ve Amerikan ginsengidir. Geçmişten bugüne hastaların iyileşmesi ve tedavisi için kullanılan ginseng pek çok hastalığa şifa olmaktadır.

Ginseng bitkisi taze ginseng, beyaz ginseng ve kırmızı ginseng olmak üzere 3 çeşide ayrılmaktadır. Kore ginsengi olarak bilinen kırmızı ginseng bitkisinin pek çok açıdan yararı bulunmaktadır. Kore ginsengi içerisinde 22 çeşit faydalı madde bulunmaktadır. Aynı zamanda yaşlanmayı geciktirici antioksidan açısından zengindir.

Kore Ginsenginin Faydaları

Kore ginsenginin sağlık açısından pek çok faydası bulunmaktadır. Kore ginsengi fiziksel ve zihinsel dayanıklılığı artırmaktadır. Strese karşı direnci artıran bir bitki olan Kore ginsengi vücut dengesinin sağlanmasında etkilidir.

Vücut Sistemini Dengeler

Kore ginsengi tüm vücudu kuvvetlendiren bir etkiye sahiptir. Vücut sistemlerinin dengelenmesine yardımcı olan Kore ginsengi yorgunluk gibi problemleri tedavi edici özelliktedir. Ginseng vücudun enerji seviyesini artırarak yorgunluk ile mücadele etmektedir. Ginseng ayrıca bağışıklık sistemini güçlendiren etkiye sahiptir.

Antioksidan Etkiye Sahiptir

Kore ginsengi güçlü antioksidan etkiye sahiptir. Böylelikle vücuttaki bağışıklık sistemi hücrelerinin artmasına yardımcı olarak bağışıklık sistemini destekleyici etki sağlar. 

Zihinsel Dayanıklılığı Artırır

Kore ginsengi, zihinsel ve fiziksel stres ile bağlantılı hastaların etkilerini azaltıcı etkiye sahiptir. Kronik anksiyete, stresli koşullara karşı zihinsel dayanıklılığı artırır.

Konsantrasyon Eksikliğini Giderir

Kore ginsengi konsantrasyon eksikliğini gidermede etkilidir. Zihinsel performansı artıran bu şifalı bitki konsantrasyon ve odaklanmaya olumlu katkı sağlar.

Kan Şekerini Düşürür

Kore ginsengi insülin üretimini ve hücrelerde kan şekeri alımının artmasına yardımcı olur. Antioksidan koruma sağlar.

Kore Ginsengi Nasıl Tüketilmeli?

Kore ginsengi farklı formlarda tüketilebilmektedir. Gıda takviyesi olarak kullanılabilen Kore ginsengi, ginseng kapsül ve tablet olarak bulunmaktadır. Kore ginsengi kullanırken doktorunuza danışmanız ve ölçülü kullanmanız sağlığınız açısından oldukça önemlidir.

Solgar Korean Ginseng gıda takviyesi olarak tüketilebilmektedir. Günde 3 kapsül, yemeklerden sonra tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

Etiketler: kore ginsengi nedir, kore ginsengi neye iyi gelir, kore ginsenginin faydaları nelerdir, sağlıklı yaşam, takviye edici gıdalar
Haziran 10, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR