Kronik Yorgunluk

Kronik Yorgunluk

Yoğun iş temposu fiziksel açıdan yorgunluk hissi yarattığı gibi beynimizi de yorar ve bu durum yer yer o kadar ciddi bir hal alır ki gündelik yaşam içinde mutlaka yapmamız gereken işleri dahi yapamayacak konuma gelebiliriz. İş yerinde bilgisayarın tuşlara basmak için efor sarf etmek istemeyiz, evde televizyon kumandasına uzanacak dermanı bulamaya mecalimiz kalmaz, dışarı çıkıp etkinliklere katılacak enerjimiz olmaz. Düşünüp dururuz; uykumuzun yeterli olduğunu, tatil yapabildiğimizi ve dolayısıyla dinlendiğimizi… Ama sonuç ortadadır. Sürekli bir yorgunluk ve sürekli bir isteksizlik…

İşte bu çağımızın hastalıklarından birini tanımlıyor; kronik yorgunluk. Süregelen, engellenemeyen bu yorgunluk durumu  zaman geçtikçe derinleşir, çözümsüzlüğü aklımıza getirebilir. 

Mükemmeliyetçi kişiler dikkat etmeli

İş dünyasının günümüzde kazandığı yoğun aktif tablo, kronik yorgunluk adı verilen sendromun meydana gelmesine sebep olan kaynağı işaret etmektedir.  Çünkü bu yoğunluk, bedenimizin ve bedenimize emirler veren beynimizin bize gönderdiği mesajdır aslında. 

Kronik yorgunluk durumundan mustarip kişiler incelendiğinde bu durumu yaşayan kişilerin genellikle kadınlar ve mükemmeliyetçi yapıya sahip kişiler olduğu ortaya çıkmaktadır.  Bunun sebebi ise mükemmeliyetçi yapıya sahip kişilerin ve kadınların stresi daha yoğun hissetmesi olarak açıklanabilmektedir. 

Kronik yorgunluk sendromunun görüldüğü kişiler üzerinde yapılan araştırmalara göre bu sendromdan şikayetçi olanların yaş aralığı genellikle 30-35 civarında seyretmektedir. 

Kronik yorgunluğun psikolojik temelli bir sendrom olduğu unutulmamalıdır

Dinlenmenin olmasına karşın yine de hissedilen bitkinlik ve isteksizlik halinin tanımı olan kronik yorgunluk, stres kaynaklıdır ve psikolojik bir sendromdur. 

Nedeni tam olarak bilinemeyen bir sendrom 

Kronik yorgunluk sendromu ile ilgili çok sayıda araştırma yapılmasına karşın sendromun kesin sebepleri net bir şekilde ortaya konulmuş değil. Engellenemeyen kas ağrıları şeklinde kendini gösteren kronik yorgunluk, nedeni bilinmemesine karşın, sendromun etkisini artırdığı düşünülen bazı sebeplerin varlığıyla dikkate alınması gereken bir durumdur. 

Kronik yorgunluktan şikayetçi olanların yapması gerekenler

Uzmanlara göre kronik yorgunluk sendromunun belirtilerini gören kişilerin yapması gereken bazı çözümler var. Bu çözümler gündelik yaşamın aksamasına neden olan kronik yorgunluk karşısında, bu sendromdan şikayetçi olan bireylerin verimliliklerinin tekrar yükselmesine yardımcı olabilmektedir. 

Düzenli spor faaliyetlerinin yerine getirilmesi, stres yönetimi konusunda gelişimin sağlanması ve yoğun iş temposunun seviyesinin düşürülmesi gibi adımlar kronik yorgunluk etkilerini kaldırmaya yönelik denemeye değer adımlar. Eğer bu adımların atılmasına rağmen süren kronik yorgunluk belirtileri var ise ya da kişi depresyondaysa ilaç kullanımı gerekebilmektedir. İlaç kullanımı ancak doktor tavsiyesiyle düşünülmesi gereken bir seçenektir. 

Bitkinlik ve yorgunluk yaşıyorsanız Dermoailem.com’da göz gezdirebileceğiniz bazı ürünler: 

Supradyn All Day 30 Tablet

Supradyn All Day 30 Tablet

İçerdiği birçok mineral ve konezim Q10 (ubikinon) ile formülüze edilmiş olan Supradyn All Day, günlük ihtiyaç duyulan enerjinin kaynağı olmayı vadediyor. 

Ürünün barındırdığı vitamin ve mineraller ise A,B,B2,B2, B3,B5, B6 ve C vitaminleridir. Bu vitaminlerin başlıca katkıları; Bakır, Demir, İyot, Mangan sayesinde enerjinin yaratılması ve kemik korunumunun sağlanması ile bağışıklık siteminin işlevlerinin yerine getirilmesi sayılabilir. 

Ocean Daily One Energy 1 Alana 1 Bedava

Ocean Daily One Energy 1 Alana 1 Bedava

Ocean Daily One Energy her tablette 25 çeşit mikrobesin içeren kapsamlı bir multivitamin ürünüdür. Günlük ihtiyacınız karşılamaya destek olacak vitamin ve mineral mikrobesinlerine ilave olarak Koenzim Q10 ve Kore Ginseng'i ile desteklenmiştir.

Ocean Daily One Energy, normal enerji düzeyiniz için iyi olan etken maddeler içerir. C vitamini, B1, B2, B3, B5, B12 vitaminleri ile demir, magnezyum ve kalsiyum normal enerji oluşum metabolizmasına katkıda bulunur.

İçinde bulunan A, C, D, B6, B12, Folik asit vitaminleri ile çinko, bakır ve demir, bağışıklık sisteminin normal fonksiyonuna yardımcı olur.

Tüm ürün çeşitlerimiz için lütfen web sitemizi inceleyiniz : www.dermoailem.com

Etiketler: kronik yotgunluk, yorgunluk, kronik yotgunluk nedir, kronik yotgunluk neden olur
Ocak 14, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR