Kuru Ciltler İçin Bakım Rehberi

Kuru Ciltler İçin Bakım Rehberi

Yağlı, karma ve kuru fark etmeksizin; tüm ciltlerin ihtiyacı olan en etkili bakım yöntemi La Roche Posay Toleriane Sensitive Rich Nemlendirici Yüz Bakım gibi iyi nemlendiricilerden geçmektedir. Nemsiz bir cilt, çizgi ve kırışıklıkların cilde oturmasına olanak tanımakta ve erken yaşlanmayı hızlandıran bir etki yaratmaktadır. Aynı zamanda cildin doğal koruma bariyerine de zarar verebilmekte, dış etkenlerin neden olabileceği hassasiyet, leke ve akne gibi problemlerin ortaya çıkmasına neden olabilmektedir.

Cildi dışarıdan etkili nemlendirmeyle birlikte, tükettiğiniz besinlerle içeriden de nemlendirmek ve basit önlemlerle mevcut nemini korumak büyük önem taşımaktadır. Son dönemlerde kozmetik dünyasının gelişen ve yenilenen teknolojilerinin de yardımıyla, cilde nem depolamak, La Roche Redermic [C] 40 ml-Kuru Ciltler İçin Yaşlanma Karşıtı Bakım Kremi gibi kremler kullanarak anti-aging bir bakım sağlamak, çevresel zararlara karşı korumak ve tüm bunları yaparken en hassas ve doğal içeriklerden faydalanmak gerekmektedir.

Kuru Ciltler Nasıl Nemlendirilir?

Kuru ciltleri nemlendirmenin birçok yolu bulunmaktadır. Düzenli bakım ile kuru ciltten kurtulmak mümkündür. Kuru cildinizi nemlendirmek için şu 4 noktaya dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu noktalar; temel yağ asitleri ve antioksidan sıvılar tüketin, cildinize su depolayın, bulunduğunuz ortama dikkat edin, uyumadan önce bir ritüel oluşturun şeklinde sıralanabilmektedir.

Temel Yağ Asitleri ve Antioksidan Sıvılar Tüketin

İnsan cildinin hatırı sayılır bir kısmının sudan oluştuğu göz önüne alındığında her gün maydanozlu veya limonlu bir bardak su içmek insan vücudunun hem vitamin hem de su ihtiyacının bir kısmını karşılamak için iyi bir adım olmaktadır.

Cildinize Su Depolayın

Bir insan için en önemli şeylerden biri su olmaktadır ve cildin kuruluğu su tüketiminin az olmasından kaynaklı olabilmektedir. Bu nedenle, düzenli olarak su içmek hem cildinizi hem de canlılığınızı korumaya yardımcı olmaktadır.

Bulunduğunuz Ortama Dikkat Edin

Klimalı ve kuru ortamlardan uzak durmayı tercih edebilirsiniz. Çünkü, kuru bir hava cildinizin hassasiyet derecesini arttırabilir ve bu nedenle de cildiniz hem daha çok kuruyabilir hem de daha çok çatlayabilir.

Uyumadan Önce Bir Ritüel Oluşturun

Uyumadan hatta yatmadan önce bir cilt bakım ritüeli belirlemeniz hem sizin için hem de cildiniz için çok değerli olmaktadır. Örneğin her gün yatmadan önce Loreal Paris Değerli Çiçekler Tonik Kuru ve Hassas Ciltler İçin gibi kuru ve hassas ciltlere özel tonikler kullanarak cildinizin rahatlamasını sağlayabilir, hatta daha canlı bir yüze sahip olabilirsiniz.

Bu ve bunun gibi cilt bakım önerileri ve ürünleri için https://www.dermoailem.com sitesine bakabilir ve hem ucuz hem de kaliteli ürünlere ulaşabilirsiniz.
Etiketler: nemlendirici, nemlendirici krem, kuru cilt, yaşlanma karşıtı krem
Mart 01, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR