Kuru Mama Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kuru Mama Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sevimli can dostlarımız köpeklerimizin sağlığı oldukça önemlidir. Sağlıklı beslenen köpekler uzun yıllar boyunca hayatta kalabileceği gibi aynı zamanda evin neşesi olmaya da devam edecektir. Bu nedenle köpek beslerken özellikle kuru mama seçimine önem vermek gerekir.

Aşağıda köpeğiniz için kuru mama alırken nelere dikkat etmeniz gerektiği belirtilmiştir.

Kuru Köpek Maması Alırken Dikkat Edilecekler?

Mama alırken içeriğinin mutlaka okunması gerekir. Çünkü içerikte mamanın ne ile dolu olduğu açık bir şekilde ifade eder. Sizin seçiminiz mutlaka etten yana olmalıdır.

Bazı mamaların içerisinde tavuk ürünleri bulunabilir. Doğal olarak bu tarz kuru mamalardan uzak durmanız gerekir. Eğer köpeğiniz için uygun bir kuru mama tavsiyesi arıyorsanız, Bado Etli Yetişkin Köpek Maması kesinlikle size tavsiye edeceğimiz ürünler arasında yer alır. İçeriğinde işlenmiş hayvansal protein, buğday, hayvansal yağ, mısır, buğday kepeği, mısır gluteni, pirinç, kurutulmuş şeker pancarı, ciğer aroması, kurutulmuş kuzu eti, tuz, keten tohumu, kuru bira mayası bulunan bu mama hem vitamin hem de mineral açısından oldukça zengindir.

Bazı kuru mamalar eklemlere, sindirim sisteminin gelişmesine yardımcı olmak için ek takviyelerle güçlendirilmiştir. Bu tarz kuru mamalar köpeğiniz için faydalı olacaktır.

Köpek kuru mamalarının antioksidan içermesi gerekir. Bunun içinde içeriğinde kimyasal katkı maddelerinin bulunmaması önemlidir.

Vitamin ve mineral bakımından zengin olmalıdır. Bu sayede köpeğinizin hem sağlığını hem de kemiklerini daha iyi korumuş olur. Yukarıda bahsetmiş olduğumuz Bado Etki Yetişkin Köpek Maması Kalsiyum, Fosfor, Sodyum, İyot, Çinko, Bakır, Potasyum Klorür, Demir, Selenyum gibi minerallere ve Vit. A, Vit. D, Vit. E, Vit. C, Vit. B1- B2- B3 (Niasin) B6 - B12 - B7 (Biotin), B9 (Folik Asit), Vit. K, Kolin, Kalsiyum Pantotetan gibi vitaminlere sahiptir.

Mamanın mutlaka taze olması gerekir. Uzun süre rafta bekleyen mamalar bayatlayacaktır. Doğal olarak bu tarz bir mama köpeği de mutlu etmez.

Köpek mamaları üretim aşamasında köpeğin cinsiyetine, ırkına ve yaşına göre hazırlanır. Bunun için köpeğinizin bu özelliklerini göz önünde bulundurmalısınız.

Etiketler: köpek maması, yetişkin köpek maması, kuru köpek maması
Nisan 08, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR