Kuru Saçlar Nasıl Nemlendirilir?

Kuru Saçlar Nasıl Nemlendirilir?

Kuru saçlar bakıldığında solgun bir görüntüye sahiptir. Kurumanın neden kaynaklandığının tespit edilmesi ise sorunun çözülmesini kolaylaştırır.

Saçlar Neden Kurur?

Saçlar farklı nedenlerden dolayı kuruyabilir, örneğin; aşırı sıcaklıklar, aşırı soğuklar saçların kurumasına neden olabilir. Kurumada bunlar doğal faktörlerdir, ancak bir de insanların farkında olmadan saçlarının kurumasına neden olan durumlar vardır. Mesela saç düzleştiricileri, maşa, fön makinesi ve kırıklar saçların kurumasına neden olan faktörlerdir.

Yukarıda saçların kurumasına neden olabilen bazı durumlardan bahsettik, ancak bunların dışında da nedenlerin olduğunu söyleyebiliriz.

Kuru Saçlar Nasıl Nemlendirilir?

Kuru saçların nemlendirilmesini sağlamak amacıyla bazı uygulamalar yapılabilir. Bakım uygulamasında en önemli şey saçların uçlarına nem desteği sağlamaktır. Aşağıda bahsedeceğimiz bakım maskelerini düzenli olarak yaptığınızda saçlarınızın sağlıklı görünmesini sağlarsınız. Aşağıda bakım maskelerinden birkaçı belirtilmiştir.

Bitkisel Yağlar

Bitkisel yağlar doğal olmak koşuluyla insan sağlığını açısından birçok faydaya sahiptir. Örneğin; jojoba yağı ve Hindistan yağı saçların nemlenmesini ve bu sayede daha canlı ve parlak görünmesini sağlar. Bitkisel yağları uygularken saçların derisinden başlayarak ucuna doğru hareket edin ve 60 dakika bekledikten sonra saçlarınızı şampuanla yıkayın.

Mayonez Maskesi

Mayonez her evde ya da istenilen zamanda ulaşılabilecek ürünlerin başında gelir. Kuru ve cansız saçlar için iyi bir tercih olan mayonez maskesi sayesinde saçlar parlak bir görüntüye kavuşacaktır. Uygulamayı yaparken saçların uç kısımdan başlamanız gerekiyor. Saçlarınıza süreceğiniz mayonez sonrasında streç filmle sararak 40-50 dakika bekleyin ve daha sonra şampuanla yıkayıp durulayın.

Zeytinyağı Maskesi

Zeytinyağı saçların nemlenmesini sağladığı gibi sağlıklı olmasına da imkan sağlayacaktır. Zeytinyağı maskesini hazırlarken bir cezve içine zeytinyağı koyarak hafifçe ısıtın ve daha sonrasında saçlarınıza sürüp yarım saat bekleyin. Sürenin sonunda saçlarınızı yıkayarak temizliğini yapabilirsiniz.

Saç Bakım Ürünleri

Saç bakım ürünleri cildin nemlenmesini ve temiz olmasını sağlayacaktır. Her ne kadar doğal yöntemlerinde işe yaradığını söylesek de uygulama aşaması uğraştırıcı olabiliyor. Dermadolin Seranem Nemlendiricili Saç Bakım Şampuanı 300 ml sayesinde saçlarınızın nem dengesini yakalayarak sağlıklı kalmasını sağlarsınız.

Saç bakım ürün çeşitleri hakkında bilgi almak için https://www.dermoailem.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: kuru saçlar nasıl nemlendirilir, saçlar neden kurur, saç bakımı, saç kremi, nemlendirici saç ürünleri, saç bakım şampuanı, saç bakım ürünleri
Kasım 25, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR