Kusursuz Şekilde Göz Kalemi Nasıl Uygulanır?

Kusursuz Şekilde Göz Kalemi Nasıl Uygulanır?

Göz kalemi, gözün mükemmel görünmesini sağlarken herkesin bu etkiyi yaratabilmesi mümkün değildir. İyi göz kalemi sürmek doğuştan gelen bir yetenek olmadığı gibi kullandığınız doğru ürün ile başarılı sonuçlar elde etmemek için hiçbir neden yoktur.

Aşağıda gözlerinize süreceğiniz kalemle ilgili biraz pratik biraz makyaj tüyolarını sizinle paylaştık.

Göz kalemi her dönem moda olduğu gibi her yıl kendini geliştirerek devam ediyor. Eskiden alt kirpiklerin içine kadar sürülen göz kalemleri günümüzde kirpiklerin diplerinin belirginleştirilmesi ve gözlerin olduğundan daha büyük görünmesi için tercih ediliyor.

Göz kalemini iyi kullanmaya başladığınızda makyaj hilelerini de kendi kendinize çözmüş olursunuz.

Önce Kirpik Diplerini Belirginleştirin

Göz kalemi kullanmanın püf noktası kalemin ucunun açı olmasıdır. Yani kalemin ucu körelmişse uygulama esnasında gözlerinize zarar verme ihtimaliniz vardır. BROOKLIN Göz Kalemi - Eye Pencil, kirpiklerin diplerini daha iyi belirginleştirmek için tercih edilebilir. Uygulama esnasında siyah rengi kirpiklerinizin tam dibine sürmeniz gerekiyor. Gözlerin iç köşeleri az belirgin dış köşeleri ise daha yoğun olmalı. Bu işlem gözlerinizin çekik görünmesine neden olurken makyajınızın da tamamlanmasını sağlayacaktır.

Buğulu Göz Makyajı

Buğulu göz makyajı kadınların son yıllarda tercih ettiği işlemlerden bir tanesidir. Bu işlemin en önemli özelliği kalıcılığının yüksek olmasıdır. Bu işlem esnasında kalıcılığı yüksek olan bir göz kalemi seçmeniz gerekiyor. Jel göz kalemleri bu makyaj için idealdir. Yaklaşık olarak 36 saate kadar bozulmadan kalacak olan bu makyaj sayesinde gün boyunca şıklığınızı da korumuş olacaksınız.

Son makyaj trendlerine baktığımızda bazı bayanlar göz kalemini far olarak da kullanmaktadır. Göz kalemini tıpkı far sürer gibi göz kapaklarınıza uyguladığınızda doğal bir dokunuş elde edebiliyorsunuz.

Göz Kaleminde Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Göz kalemi seçimi kadar dikkat edilmesi gereken önemli husus nasıl kullanılması gerektiğidir. Gözlerinize kalem çekerken çizgi ile kirpik içerisinde asla boşluk olmaması gerekir. Çizgi göz kuyruğunda sona erdirmeli ve dışarı doğru uzatılmamalıdır.  

Makyaj ürünleri için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: göz kalemi, göz kalemi nasıl uygulanır, buğulu göz makyajı, makyaj önerileri
Aralık 20, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR