Lekeli Ciltler İçin Cilt Bakım Tüyoları

Lekeli Ciltler İçin Cilt Bakım Tüyoları

Hiper pigmentasyon ve ciltteki renk eşitsizlikleri saklaması en zor problemler arasında yer almaktadır. Kamufle etmek için renk düzeltici makyaj ürünlerinden tam kapatıcı fondötenlere kadar birçok malzeme kullanarak içimizdeki makyaj artistini ortaya çıkarttığımız bu cilt kusurlarını düzenlemek veya kaybetmek ise çok zor işlemlerdir.

Renk eşitsizlikleri ve lekeler ciltteki melanin pigmentinin yanlış akne tedavileri, bilinçsiz güneşlenme ve hormonlar gibi etkenlerle birikmesiyle ortaya çıkmaktadır. Ancak, aydınlatıcı kremler, bakımlar ve cildin yenilenmesini sağlayan peeling ürünleri ile eşit ve pürüzsüz bir tene kavuşmak bir hayal değildir. Daha berrak ve eşit bir cilde kavuşmanızı sağlayacak en iyi önerileri ise sizler için derledik.

Bilinçsiz Güneşlenme

Birçok kişi bilinçli veya bilinçsiz olarak bronzlaşmak için güneşin altında saatler geçirmektedir. Eğer, bilinçsiz bir şekilde güneşe maruz kalınırsa ciltte leke oluşumu söz konusu olabilir.  Çünkü, güneş her ne kadar bir D vitamini kaynağı olarak da kabul edilse aynı zamanda da zararlı ışınlara sahip olmaktadır. Bu zararlı ışınlar bireylerin tenlerine işlediğinde lekelerin oluşmasına davetiye çıkarmaktadır.

Ancak, bunu engellemek için yapılabilecek birçok yöntem bulunmaktadır. Bunlardan ilki de şüphesiz Ducray Melascreen Eclat Creme Riche Spf 15 gibi hem nemlendirici bazlı hem de güneşe karşı ciltte bir bariyer yaratan ürünlerin kullanılmasıdır. Çünkü bu ürünler birçok açıdan güneşin negatifliklerine karşı direnç göstermekte ve cilt lekelerinin oluşmasını engelleyebilmektedir.

Cilt Eşitleyiciler Kullanmak

Cilt lekelerine karşı en önemli silahlardan biri de Bionike Defence B-Lucent Cilt Tonu Eşitleyici Konsantre Krem gibi cilt tonu eşitleyiciler olmaktadır. Çünkü, bu cilt eşitleyici kremlerin asıl üretiliş amaçları cilt tonlarını eşitlemektir ve bu eşitlemeler sayesinde de kişinin cildinde bulunan birçok leke, birçok renk eşitsizliği gözle görülemeyecek hale gelebilmektedir. Bu sayede de kişinin lekeleri dışarı çıktığında ya da başka bir şey yaptığında görünemez hale gelebilmektedir.

Bu özelliği nedeniyle de cilt eşitleyicilerin kullanımı lekelerin yok edilmesi için oldukça önemli olmaktadır. Aynı zamanda da cilt eşitleyiciler sayesinde cilt rengi eşitlenen bireyler kendilerini daha özgüvenli hissedebilmektedir. Bu nedenle ciltteki lekelerin ve cilt eşitsizliklerinin yok edilebilmesi için kozmetik ürünlerden faydalanmak gerekir.
Etiketler: cilt bakımı, lekeli ciltler için, cilt eşitleyici
Mart 22, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR