Lutein Hangi Besinlerde Bulunur?

Lutein Hangi Besinlerde Bulunur?

Beslenme ile doğrudan ilişkili olan göz sağlığı için bazı besinlerin tüketilmesi son derece önemlidir. Yetersiz beslendiğiniz durumlarda gözle ilgili olumsuz reaksiyonlar görebilirsiniz. Bu noktada göz sağlığını korumak için belli besinleri daha fazla tüketmeniz gerekebilir. Bazı besinlerde lutein olarak nitelendirilen etken madde göz için faydalı içeriklere sahiptir. Lutein maddesi çoğunlukla sarı ve turuncu sebzelerde bolca bulunur. Takviye edici gıdalar da lutein bakımından oldukça zengin içeriklerdir.

Bitkilerin içinde bulunan sarı renkli organik madde olarak bilinen lutein özellikle belli besinlerde daha fazla bulunur. Bunların başında havuç, bezelye, kara lahana gibi besinler yer alır. Oksitlenme önleyici bir madde olarak bilinen lutein antioksidan olarak da kullanılmaktadır. Gıdalara renk veren bir madde olan lutein insan vücuduna girdiğinde özellikle göz açısından faydalıdır. Bu anlamda lutein gözdeki sarı noktanın güçlenmesini destekleyen bir etken olarak nitelendirilebilir.

Lutein maddesinin en önemli özelliklerinden biri insan gözünün çevreyi renkli görmesini sağlamaktır. Çevreyi renkli görmenizi sağlayan lutein maddesi göz sağlığınız açısından oldukça önemlidir. Lutein eksikliği yaşamamak için günlük olarak belli miktarlarda sarı ve turuncu renkli sebzeler bakımından zengin beslenebilirsiniz. Özellikle besinler yoluyla lutein maddesini alamıyorsanız takviye edici gıda ürünlerinden destek alabilirsiniz. Zengin içeriğe sahip olan takviye edici gıdalar sayesinde lutein desteğine etkin bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Venatura Zeaksantin Lutein Resveratrol Vitamin C 30 Kapsül

Birden fazla vitamin ve takviye desteğine tek kapsül ile ulaşmak isteyebilirsiniz. Venatura Zeaksantin Lutein Resveratrol Vitamin C sayesinde lutein ve daha fazla besin değerini bir kapsülde birleştirebilirsiniz. Zengin bir içeriğe sahip olan VeNatura Zeaksantin Lutein Resveratrol Vitamin C sağlıklı bir şekilde takviye almanıza ve göz sağlığınızı korumaya katkıda bulunur.

C vitamini desteğini de beraberinde getiren Venatura Zeaksantin Lutein Resveratrol Vitamin C aynı zamanda oldukça yumuşak bir yapıya sahiptir. Yumuşaklığı sayesinde takviye edici gıda ürününü kolay bir şekilde kullanabilirsiniz. 11 yaş ve üzeri bireylerin kullanımı için uygun olan bu takviyeyi günde 1 kapsül olarak tüketebilirsiniz.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: lutein nedir, lutein hangi besinlerde bulunur, takviye edici gıdalar, vitamin takviyesi
Kasım 23, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR