Magnezyum Çeşitleri ve Faydaları Nelerdir?

Magnezyum Çeşitleri ve Faydaları Nelerdir?

Farklı magnezyum türleri ve faydaları.

Magnezyum mineralinin sitrik aside bağlanarak oluşturduğu magnezyum sitrat, en çok tercih edilen magnezyum çeşitleri arasında yer alır. Sitrik asit narenciyelerde doğal olarak bulunan ve onlara ekşi bir tat sağlayan asit çeşididir. Yapılan çalışmalar magnezyum sitrat formundaki takviyelerin biyoyararlanımının oldukça yüksek olduğunu gösterir. Bir başka deyişle sindirim sisteminde diğer magnezyum formlarına oranla daha kolay emilir.1,3[2].

Magnezyum faydaları, takviye formların emilim oranına ve vücut tarafından kullanılabilir olmasına bağlıdır. Bu bağlamda magnezyum sitrat ve glisinat, magnezyum oksit ve sülfata oranlar daha iyi emilebilir. (7) Magnezyum takviye çeşitlerini yakından inceleyecek olursak:[3].

Magnezyum takviyeleri, her biri farklı sağlık gereksinimlerine hitap eden çeşitli formlarda bulunmaktadır. Yaygın olarak bulunabilen magnezyum takviye türleri arasında magnezyum sitrat, oksit, klorür ve glisinat bulunur. Her tür, benzersiz faydalar ve emilim oranları sunarak doğru magnezyumun seçiminin önemini daha da arttırmaktadır[4].

Doğru türde magnezyum takviyesinin seçilmesiyle ilgili hususlar.

Uygun magnezyum takviyesinin seçilmesi bu takviyeden beklentilerinizi karşılayabilmeniz için çok önemlidir. Hangi magnezyum türünün sizin için uygun olduğunun kararı bireysel sağlık hedeflerine ve koşullarına bağlıdır. Örneğin, magnezyum sitrat müshil etkisi nedeniyle kabızlık yaşayanlara sıklıkla tavsiye edilirken, magnezyum glisinat ise daha kaliteli bir uyku ve kaygıyı azaltmak için tercih edilir[4].

Doğru magnezyum takviyesini seçmek, farklı magnezyum formlarını anlamayı, özel sağlık ihtiyaçlarınızı dikkate almayı ve yüksek kaliteli bir ürün seçmeyi içerir. Sağlık uzmanlarından tavsiye almanız ve diğer magnezyum kullanıcılarının incelemelerini ve yorumlarını okumanız tavsiye edilir[4].

Uygun magnezyum seçimi ve kullanımı mutlaka hekim kontrolünde olmalıdır. Magnezyum düzeylerinizi ve hangi çeşidini kullanmanız gerektiğini merak ediyorsanız aile hekimlerine danışarak ve basit bir kaç tahlil neticesinde kolayca öğrenerek güvenli magnezyum kullanımına başlayabilirsiniz[5].

Magnimore Plus Magnezyum İçeren Takviye Edici Gıda 60 Kapsül

Dynavit Magnesium Citrate 200 200 mg- Vitamin D Takviye Edici Gıda 60 Tablet

Venatura Magnezyum Bisglisinat 60 Kapsül

Besin gıda takviyeleri normal beslenmenin yerine geçmez. Tüm besin gıda takviyeleri için aile hekimi tavsiyesi ile kullanım öneririz. İşbu paylaşım tavsiye niteliğinde değil genel bilgilendirme maksatlıdır.

Referanslar

1. Magnezyum Çeşitleri Nelerdir? Ne İçin Kullanılırlar?. (n.d.) geri alındı March 23, 2024, itibaren www.vitocco.com.tr/mineraller/magnezyum-cesitleri-nelerdir
2. Magnezyum Nedir? Magnezyum Takviyesi Faydaları Nelerdir?. (n.d.) geri alındı March 23, 2024, itibaren www.youplus.com.tr
3. Magnezyum Takviyesi Arayanlara Öneri ve Tavsiyeler. (n.d.) geri alındı March 23, 2024, itibaren www.vitafenix.com
4. 10 FARKLI MAGNEZYUM ÇEŞİDİ VE MUCİZE ETKİLERİ. (n.d.) geri alındı March 23, 2024, itibaren www.drbanucayci.com

Etiketler: magnezyum,magnezyum içeren besinler,doğal magnezyum,hangi magnezyum, magnezyum eksikliği, magnezyum faydaları
Mart 25, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR