Maskara Uygularken Yapılan 5 Hata

Maskara Uygularken Yapılan 5 Hata

Yüz makyajının tamamlayıcısı her zaman göz makyajı olmaktadır. Çünkü, bir kişi ile karşılaşıldığında ilk bakılan yerlerden biri de kişilerin yüzü olmaktadır. Bu nedenle de güzel, göze çarpan bir göz makyajının her zaman makyaj tamamlayıcı bir özelliği olduğunun altının çizilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde göz makyajsız kişiler makyajlarının dikkat çekiciliğini kaybedebilmektedir.

Bunun ana nedeni bir kişinin makyajının en dikkat çekici özelliklerinden birinin göz makyajında yatıyor olmasıdır. Bu nedenle de göz makyajının daha dikkat çekici bir hale gelebilmesi için IMPALA Maskara - Mascara SPIDER gibi maskaraların kullanılması gerekmektedir. Ancak, pek çok kişi maskara kullanımında çeşitli hatalar yapmaktadır. Sizler için bu hataları derledik.

Maskara Tüpüne Fırçayı Batırıp Çıkarmak

Günümüzdeki birçok kişi fırçaya daha çok maskara alabilmek için maskara fırçasını tüpe sokup çıkarmaktadır. Ancak bu kesinlikle yanlıştır. Çünkü, fırça tüpe her sokulup çıkardığında tüpün içinde oluşan hava kabarcıkları maskarayı kurutmaktadır. Bu durumda beklenilenin aksine bir etki yaratmaktadır. Bunu engellemek adına fırça tüpün içindeyken döndürülmesi önerilmektedir. Böylelikle hem fırçaya daha çok maskara alınabilecek hem de maskaranın kuruması önlenecektir.

Maskara Sürmeye Alttan Başlamak

Maskara kullanan pek çok kişi maskarayı ilk olarak alt kirpiğe sürmektedir. Ancak bu kesinlikle yanlıştır. Çünkü, daha yoğun ve koyu kirpikler için maskara üst kirpikten sürülmelidir.

Tek Tip Maskara Kullanmayın

Eğer daha uzun ve kıvrık bir kirpik görüntüsü elde etmek istiyorsanız tek maskara kullanmak yerine iki farklı formüle sahip olan maskaraları kullanmanız önerilmektedir. Örneğin; kıvrık bir görüntü için volüm etkili uzun bir görüntü içinde uzatıcı etkili maskara kullanmanız önerilmektedir.

Bozulan Maskaraları Kullanmayın

Eğer maskaranızı uyguladıktan sonra kirpiklerinizde topaklanma meydana geliyorsa bu durum maskaranızın bozulduğu anlamına gelebilir. Bu nedenle de kirpiklerinizde topaklanma yapan, son kullanma tarihi geçmiş ya da bozulmuş maskaraları kullanmak yerine bu maskaraları çöpe atmanız çok daha doğru bir hareket olacaktır. Aksi takdirde kötü bir göz makyajı elde etmiş olursunuz.

Topaklanan Maskaralardan Kurtulun

Topaklanmaya başlayan maskaralar genellikle bozulmuşlardır ve makyajınızı mahvedebilir. Ancak eğer o an başka bir alternatifin yoksa ve çıkmanız gerekiyorsa da topaklanan maskarayı tüpün kenarlarında hafifçe gezdirerek topaklardan kurtulmanız önerilmektedir. Aynı zamanda da en kısa sürede yeni maskara alınız.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: maskara, rimel, maskara nasıl sürülür, uzun kirpikler, mazkara uygularken yapılan hatalar, makyaj önerileri, güzellik sırları
Ağustos 13, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR