Multivitamin Kullanılması Gereken 4 Durum

Multivitamin Kullanılması Gereken 4 Durum

Multivitaminler, gıdalarda ve diğer doğal kaynaklarda bulunan birçok farklı vitaminin bir kombinasyonudur. Beslenmeyle alınamayan bazı vitaminler takviyelerle alınabilir. Multivitaminler ayrıca hastalık, hamilelik, yetersiz beslenme, sindirim bozuklukları ve diğer birçok durumun neden olduğu vitamin eksikliklerini tedavi etmek içinde kullanılır.

Aşağıda bahsedeceğimiz bu 4 durum multivitamin kullanmak için yeterli derecede öneme sahiptir.

Kemik Sağlığınızı Korumak İsteyenler

D vitamini, kalsiyum, potasyum, magnezyum gibi vitaminlerin tamamı kemik sağlığını koruyabilmek açısından önemlidir. Özellikle kırılgan kemiklere sahip olan, osteoporoz riski yüksek olan kişilerin multivitamin kullanması faydalı olacaktır.

Vegan veya Vejeteryan Olanlar

Tek tip beslenme olarak da bilinen vegan veya vejetaryen beslenmenin vücutta olumsuz birçok etkisi olacaktır. B vitamininin kaynağı et, yumurta ve süttür. Dolayısıyla hayvansal kaynaklardan beslenmeyen insanların bu vitamin ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için mutlaka vitamin takviyesi kullanması gerekir. Aynı şekilde yeşil yapraklı besinleri tüketmeyenlerinde takviye gıda almaları gerekir. Günlük beslenmede B12 vitamini tüketilmediğinde mental yorgunluğun yanı sıra konsantrasyon güçlüğü de yaşanabilir.

Sporcular

Enerjinin insanın performansındaki etkisi çok büyüktür. Bunun yanı sıra hücrelerin yenilenmesi, kasların çalışması için beslenmeye dikkat edilmesi gerekir. Dengeli beslenmeyen sporcular vücutlarının ihtiyacı olan enerjiyi karşılayamayacaklarından dolayı mutlaka takviye edici gıdalara başvurmaları gerekir. Eğer beslenmeniz optimal değilse bu durumda enerji açığı ortaya çıkar ve kendinizi iyi hissetmezsiniz.

Hamile Olanlar

Prenatal vitaminler, hamilelik döneminde kullanılması gereken takviye gıdalar arasında yer alır. Diğer multivitaminlerle karşılaştırıldığında ise gebelik dönemi esnasında en çok ihtiyaç duyulan besin maddelerini içerdiğini görebilirsiniz. Hamile olan bir kadının her türlü vitamini alması gerekir. Aksi takdirde bunun hamile anne veya bebeğin sağlığı üzerinde büyük etkileri olacaktır. Örneğin gebelik döneminde alınmayan folik asit bebeğin omuriliğinde soruna neden olabilecektir. Ya da demir eksikliği annenin hayatını riske atmasını sağlayacaktır. bebeğinizin hamilelik döneminde sorunsuz bir şekilde gelişmesini istiyorsanız mutlaka ihtiyaç duyulan vitaminleri almanız gerekir.

Yukarıda multivitaminlerin önemini ortaya koyan 4 durumdan bahsettik, ancak multivitaminlerin faydası saymakla bitmez. Kalp sağlığının korunmasından tutunda, stresi gidermeye varıncaya kadar birçok faydaya sahiptir.

Multivitaminler ile ilgili https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: multivitamin, multivitamin desteği, takviye edici gıdalar, beslenme önerileri
Kasım 25, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR