Multivitamin Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Multivitamin Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Multivitaminler, minarel ve bileşenlerden oluşan bir çeşit gıda takviyesi olmaktadır. Beslenme düzeninde doğal yollar ile alınamayan ya da yetersiz alınan ve vücutta eksikliği olan besinlerin takviye edilebilmesi amacı ile kullanılmaktadır. Multivitaminler Orzax Ocean Methyl B12 gibi spreyli olabileceği gibi başka multivitaminler kapsül ya da hap formunda bulunabilmektedir.

Multivitamin hapları ilaç değildir. Bu sebeple tedavi yöntemi olarak düşünülmemelidirler. Ancak bu takviyeler içerisindeki bileşenler genel sağlığı desteklemeye katkıda bulunabilir.

Multivitaminler Nasıl Kullanılır?

Grip olduğunuz zaman doktorlar genellikle tedavi için size birkaç ilaç yazmaktadır. Ancak, zaman zaman da bu ilaçların yanında C vitamini, D vitamini ya da multivitamin gibi gıda takviyeleri önerdiklerine rastlanmaktadır ve bu takviyeler sizin tedaviniz için gerekli olan ana öğeler olmamaktadır.

Fakat vücudunuzda enfeksiyon oluşmasına, dokularınızın güçsüzleşmesine ya da halsizlik hissetmenize engel olarak hastalıklara zemin açan bozuklukların gerçekleşmesinin önüne geçebilmektedirler. Dolayısıyla hastalık durumlarında da vücudun daha dinç hissedebilmesi ve bağışıklık sisteminin düzgün çalışabilmesi adına gıda takviyesi kullanmak size yardımcı bir etken olacaktır.

Multivitamin kullanımı üründen ürüne ve markadan markaya değişebilmekle beraber genellikle günde 1 adet tüketilmektedir. Aç ya da tok karnına alınması çok fazla önemli olmamaktadır ancak mideniz hassas ise tok karnınıza almanız tavsiye edilmektedir. Bu nedenle multivitamin aldığınız takdirde mutlaka üzerindeki kullanım koşullarını okumanız önerilmektedir.

Multivitaminler, vücudun dirençsiz hissedildiği dönemlerde, yetersiz beslenilen dönemlerde, kan tahlillerinde bazı vitamin ya da mineral eksikliği görüldüğü durumlarda ya da çok yoğun tempolu dönemlerde doktora danışılarak tüketilebilmektedir.

Doktorlar genellikle Day2Day Suntab 30 Tablet gibi 1 ay kullanılacak şekilde multivitamin tavsiye etseler de bazı zamanlarda multivitaminlerin Day2Day HNS Bitkisel 60 Tablet gibi 2 aylık kullanıma göre verilebildiğine de rastlanılabilmektedir. Bunun temel sebebi vücudun ihtiyacı olan takviyenin ne kadar sürede telefi edileceğinin tespit edilmesidir. Çünkü, her insanın vitamin ihtiyacı farklı olmaktadır ve doktorlar bu orana yaptıkları testler sonucunda karar verebilirler.

Ancak, burada altını önemle çizmemiz gereken konu multivitaminlerin doğal beslenmenin yerine geçemeyecek olması ve doktora danışılmadan multivitaminin kullanılmasının doğru olmamasıdır.

Multivitamin ya da vitamin önerileri ve ürünleri için https://www.dermoailem.com sitesini ziyaret edebilir ve hem uygun fiyatlı hem de kaliteli ürünlere kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
Etiketler: multivitamin, multivitamin kullanımı, b12, day2day, day2day vitamin
Mart 08, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR