Nail Art Nedir? Nasıl Uygulanır?

Nail Art Nedir? Nasıl Uygulanır?

Nail art olarak en basit tabiriyle oje ile tırnak süsleme sanatı olarak açıklanabilmektedir. Özellikle son zamanlarda oldukça ilgi çeken nail art, tırnakların çeşitli desenlerle süslenerek daha güzel, daha ilgi çekici ve daha bakımlı görünmesini sağlamaktadır. Hem özel makinesi ile hem de çeşitli özel fırçaları ile evde kolayca uygulanabilen nail art, kadınlar için renkli bir dünyanın kapılarını aralamaktadır.

Uygulanışı ve yapılışı oldukça basit olan nail art için binlerce model, desen ve renk seçeneği bulunmaktadır. Nail art uygulamasına başlamak için ilk olarak, ön bakım adı verilen tırnak bakım işlemlerinin yapılması gerekmektedir. Bunun için evde yapılacak basit bir manikür ile tırnakların ölü etlerden ittirme ya da kesme ile arındırılması ve temizlenmesi gerçekleştirilebilir. Bu işlem yapılırken kütikül çubuğu ve tırnak etlerine özel et makaslar tercih edilebilmektedir. Her kullanımın ardından da bu aletleri alkol ya da uygun bir temizleyici ile temizlemek daha hijyenik bir ortamın oluşmasına yardımcı olacaktır.

Nail Art Nasıl Uygulanır?

Nail art için diğer aşama ise tırnağa baz oje sürülmesi aşamasıdır. Bu aşamada bakımı yapılan tırnağa şeffaf ince bir baz oje sürülmektedir. Böylece üstüne sürülecek ojenin rengini daha iyi vermesi sağlanabilmektedir. Baz ojenin kurduğundan emin olunduktan sonra asıl süsleme işlemlerine başlanabilmektedir.

Süsleme işlemlerinde klasik ojelerin yerine IMPALA Oje – Nail Polish No: 1 gibi daha pigmentli ojelerin tercih edilmesi gerekmektedir. Ancak klasik ojelerin kullanılması konusunda da bir problem olmamaktadır.

Nail art yapılırken istenilen biçimin ya da desenin verilebilmesi için bu işlemi kolaylaştıracak çeşitli fırçalar bulunmaktadır. Bu fırçalar genellikle ince uçlu fırçalar olmaktadır. Bu fırçalar sayesinde puantiye, kelebek, çiçek gibi çeşitli desenlerle tırnaklar kolaylıkla süslenebilmektedir. Burada yaratıcılıkla doğru orantılı olarak istenilen biçim verilebilir ya da desen oluşturulabilir.

Son aşama da ise koruyucu ojenin sürülmesi gerekmektedir. İstenilen desen yapıldıktan sonra bir süre beklenilmekte ve kuruması sağlanmaktadır. İsteğe bağlı olarak çeşitli taşlar yapıştırılarak, daha gösterişli bir görünüm de elde edilebilir. Daha sonra yapılan desenin kalıcı olması için, tırnak üzerine şeffaf bir oje yani koruyucu oje sürülür ve kurumaya bırakılır. Böylece nail art sanatı başarılı bir şekilde tamamlanacaktır. Böylece daha gösterişli ve daha bakımlı tırnaklara sahip olabilirsiniz.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: nail art nedir, nail art nasıl uygulanır, oje, oje sabitleme, tırnak süsü, güzellik sırları, bakım önerileri, el ve ayak bakımı
Haziran 22, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR