Nasır Nasıl Geçer? Ayaktaki Nasırı Geçirme Yöntemleri

Nasır Nasıl Geçer? Ayaktaki Nasırı Geçirme Yöntemleri

Nasır insanların ayaklarının kemikli olan bölgelerinde meydana gelen ve ayağın yapısına uygun olmayan ayakkabı giyildiğinde sürtünme ve basınca neden olan bir tür cilt hastalığıdır.

Nasıl ayaklarda sık görülüyor olsa da bazı kişilerin ellerinde de bulunmaktadır. Basit olarak görülen nasırlar ilk başlarda rahatsızlık vermese de zaman içerisinde günlük yaşamı olumsuz yönde etkiler. Nasır tedavi edilmediği sürece genişleyerek büyümeye devam eder ve sertliği arttıkça daha fazla ağrıya neden olur. Dolayısıyla sert ve büyük bir nasırı tedavi etmek daha zorlaşır.

Nasırın pek çok türü ve boyutu vardır. Gün içinde ayakları çok fazla terleyen kişiler, ayakta duran kişiler, küçük ayakkabı giyen kişiler nasır olma ihtimali çok yüksektir.

Nasır oluşumunun bazı belirtileri vardır. Yani ayaklardaki her sertleşme için nasır demek doğru değildir.

Nasır Belirtileri Nelerdir?

Nasırlar başlangıçta rahatsızlık vermezler bu nedenle fark etmek güç olabilir. Büyüdükçe ve ilerledikçe belirginleşmeye başlar ve bu belirtiler aşağıdaki gibi görülür:

  • Nasırın olduğu bölgede ağrı olur.
  • Nasırlı bölgenin derisi kalınlaşır ve sertleşir.
  • Nasırlı olan bölgede renk değişimi olur.
  • Nasırlı bölge de iltihap olabilir.

Nasır Nedenleri Nelerdir?

  • Nasırın oluşumunda bazı etkenler oldukça önemli rol oynar. Bunların en başında da ayak yapısına ve sağlığına uygun olmayan ayakkabıların seçimidir. Kadınlarda yüksek topuklu giymek nasır oluşumunu tetikler.
  • Bazı mesleklerde gün içerisinde ayakkabı ile kalma süresi uzundur. Ayaklar ayakkabı içerisinde terlerse ve uzun süre bu şekilde kalırsa bu nasır oluşumuna neden olabilir.
  • Çıplak ayaklarla yürümek nasıl oluşması noktasında önemli bir nedendir.

Nasır Nasıl Tedavi Edilir?

Nasırın tedavisi zor görünse de oldukça basittir. Nasır tedavisinde öncelik ayakta nasıl olduğundan emin olunmasıdır. Nasır tedavisi bazen kişinin kendisinin yapmasıyla mümkün olacağı gibi bazı durumlarda hastane ortamında tedavi gerektirir. Evde bakım ile gidebilecek nasırlar için Carnation Büyük Nasırlar İçin Nasır Sökücü Flaster Callus 2 Flaster kullanılabilir. Nasırın tedavisinde etkili olan ürün sayesinde kısa zaman içinde kurtulmak mümkündür.

Evde nasır tedavisi yapılırken ayak bakımı ihmal edilmemesi gerekir. Bu nedenle ayakları sık terleyenlerin ayaklarını nemli bırakmadan günlük düzenli olarak yıkamaya özen göstermesi gerekir.

Ayak bakım ürünleri için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: ayak bakımı, nasır nasıl geçer, nasır neden olur, nasır nasıl tedavi edilir, nasırı geçirme yöntemleri
Ekim 13, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR