Nemlendirici Uygularken Sık Yapılan Hatalar

Nemlendirici Uygularken Sık Yapılan Hatalar

Nemlendirici uygulamaları cilt bakım rutininin en basit adımı gibi gözükmektedir. Ancak, sanıldığının aksine nemlendirici sürmek dikkat ve özen gerektiren bir işlemdir. Hatta en sık yapılan hatalardan biri de nemlendiriciyi bol kullanmanın daha çok işe yaradığı yanılgısıdır ama bu kesinlikle tamamen doğru değildir.

Bu nedenle sizler için nemlendirici sürerken dikkat edilmesi gereken adımları ve en çok yapılan hataları derledik.

Nemlendirici Her Zaman Sürülebilir

Genel yanlış bir kanıya göre nemlendiricilerin cilde her zaman sürülebileceği düşüncesi hakimdir. Ancak bu doğru olmamaktadır. Çünkü, nemlendiriciler de diğer birçok ürün gibi temiz bir cilde sürülmelidir. Aksi takdirde etkisi azalacaktır ve size yeteri kadar fayda sağlayamayacaktır.

Nemlendirici Sürerken Çok Cömert Olunmalıdır

Nemlendirici kullanımı söz konusu olduğunda genel bir yanlış anlaşılma vardır. Bu yanlış anlaşılmaya göre ne kadar çok nemlendirici kullanılırsa o kadar iyidir düşüncesi vardır. Ancak bu kesinlikle doğru değildir. Bunun birkaç ufak sebebi vardır. Bu sebeplerden ilki ise cilt belirli bir oranın üstündeki nemlendiriciyi emmemektedir. Bu nedenle de cildinize istediğiniz kadar nemlendirici sürseniz de belirli bir oranın üstündeki nem emilmeyeceği için işe yaramayacaktır.

Diğer bir sebep ise cilt alabileceğinin fazlası olan nemlendirici kremi emmediği için ciltte yağlı ve kötü bir görüntünün oluşmasına neden olmaktadır. Bu nedenle de nemlendirici sürerken cömert olunmaması ve Vichy Aqualia Thermal Light Nemlendirici gibi kaliteli nemlendiricilerin kullanılması gerekmektedir.

Cildi Yağlandırdığı İçin Nemlendirici Sürmeyi Atla

Nemlendirici kullanılırken en sık yapılan hata cildi yağlandırdığı için kremi sürmeyi atlamaktadır. Ancak, bu yanlıştır. Çünkü, temiz ve dengeli bir nemlendirici kullanımında ciltte yağlanma görünmemektedir ve eğer cildiniz yağlanıyorsa bir yerde siz yanlış yapmışsınızdır.

Bu yanlışlara en iyi örnek ise cildin yağlanmasıdır. Eğer cildinizi nemlendirmeyi atlarsanız vücudunuz cildinizi nemlendirmek için yağ üretmeye başlayacaktır ve bu da kötü görüntülerin meydana gelmesine sebep olacaktır. Çünkü, cilt kuruduğu zamanlarda kendi kendini nemlendirmek istemektedir. Bu nedenle de yağ üretimine başlamaktadır. Yani aslında ciltte yağlanmaların oluşması da nemlendirici kullanımının doğru şekilde yürütülememesinden kaynaklanmaktadır ve aslında yağlanan cilt çok fazla nemlenemediği içinde sorunlar meydana gelebilmektedir.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: nemlendirici, nemlendirici nasıl kullanılır, nemlendirici nerelere uygulanır, cilt bakımı, nemlendirici krem
Eylül 03, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR