Parlayan bir cilde sahip olmak için 5 ipucu

Parlayan bir cilde sahip olmak için 5 ipucu

Parlayan bir cilde sahip olmak için 5 ipucu

Baharın gelmesi ve güneşin ilk ışınlarının gelmesiyle birlikte yaz aylarında cildimize nasıl bakım yapmamız gerektiğini düşünmeye başlamalıyız . Günümüzde sadece yaz aylarında değil, 365 gün boyunca cilt koruması hakkında giderek daha fazla bilgiye sahibiz . Parlak bir cilde sahip olmanın belirli bir rutini yoktur , bu nedenle bu yazıda size parlak bir cilde sahip olmanız için 5 ipucu sunuyoruz.

İyi beslenme ve hidrasyon

Avokado, domates, ceviz, somon gibi belirli gıdalar D vitamini, omega 3, folik asit gibi besin maddeleri nedeniyle parlak bir cilde sahip olmamıza yardımcı olabileceğinden diyet cilt sağlığında önemli bir rol oynar. Pürüzsüz, yumuşak ve güzel görünen bir cilde sahip olmamız için gerekenleri bize sağlayacak olan antioksidan özellikler.

Su iç 

Su içmek cildimizdeki ölü hücrelerin atılmasına yardımcı olur ve bu sayede gözenekleri temizleyerek cildin iyi nefes almasını sağlar. Vücudumuzdaki suyun %15 ila %20'si ciltte bulunur; bu oran yaşlandıkça azalır, çünkü onu iyi bir şekilde muhafaza edemeyiz. Bu nedenle esnek, sıkı ve elastik bir cildi korumak için içeriden nemlendirmek çok önemlidir.

İyi uykular

Cildimizi parlak tutmak istiyorsak iyi bir uyku şarttır. Bu nedenle günde 7 ila 8 saat uyumaya çalışmalıyız. Kötü uyku kalitesi ile yaşlanma belirtilerinin artması ve cilt bariyer fonksiyonunun azalması arasında bir ilişki olduğunu söyleyen araştırmalar var.

Egzersiz yapmak

Egzersizin cildimizdeki kolajen ve elastinin korunmasına ve yenilenmesine yardımcı olduğunu gösteren çalışmalar vardır. Kolajen cildin en bol bileşenidir ve sıkılık kazandırmaktan sorumludur. Ayrıca terlediğimizde toksinler açığa çıkar ve cilt tükettiği oksijenle beslenir. Egzersiz yapmak stresi azaltmaya yardımcı olur, dolayısıyla sedef hastalığı, rosacea, akne ve dermatit gibi cilt hastalıklarının ortaya çıkmasını önler.

Nutrikozmetik

A, E, C vitaminleri, antioksidanlar gibi bileşenleri içeren besin takviyeleri veya nutrikozmetikler yardımıyla vücudumuz için yaptığımız her şeye her zaman bir artı katabiliriz.

A vitamini

A vitamini bağışıklık sistemimiz, görme yeteneğimiz, doğurganlığımız, büyümemiz üzerinde birçok fayda sağlayabilir ve cildimiz için en faydalı vitaminlerden biridir. Örneğin:

Antioksidan: Cilt hücrelerine zarar veren bileşikler olan serbest radikallerin etkisini önler.
İyileşme: Azgın tabakanın hücre yenilenmesi metabolizmasını düzenler, bu nedenle ciltte daha fazla yumuşaklık olur.
Nemlendirme: Cildin dolgun, nemli ve taze kalmasına yardımcı olur.
Kırışıklık ve lekelere karşı: Daha iyi kollajen sentezi yoluyla, kırışıklıklar ve koyu lekelerle mücadele ederek cildin yenilenmesini teşvik etmeyi başarır.
Pigmentasyon: Yüksek miktarda beta-karoten tüketimi daha iyi bronzlaşmaya yardımcı olur.
Akne karşıtı: Sivilceleri azaltmaya, sebum düzenlemesine yardımcı olur ve cildi daha yumuşak bırakır.

C vitamini

Vücudumuzun üretmediği ve suda çözünebilen bir vitamin olduğundan vücut ihtiyacı kadarını emer ve fazlalığını giderir, bu nedenle depolayamaz, bu nedenle narenciye gibi besinlerle dışarıdan almak zorundayız. meyveler. Peki bu vitaminin cilde katkısı nedir?

Antioksidan: C vitamininin vücutta oksidatif strese neden olan serbest radikalleri nötralize etmeye yardımcı olduğu gösterilmiştir. Bu nedenle cildin erken yaşlanmasını önlemeye yardımcı olur.
Kollajen: C vitamini, cildimizin sıkı ve eşit olmasına yardımcı olan kolajen oluşumu için gereklidir.
Bariyer işlevi: Yüksek nem seviyelerini korumak için cildin bariyer işlevini güçlendirmeye yardımcı olur.
Depigmentasyon: Depigmentasyon etkisi sayesinde güneş lekelerini azaltır, pürüzsüz ve temiz bir cilt sağlar.
Peeling: C vitamini, doğal bir peeling olduğundan siyah nokta ve sivilce gibi bazı kusurları düzeltmeyi başarır.

E vitamini

E vitamini gençliğin vitamini olarak kabul edilir, çünkü cilde sunduğu faydaların çoğu cildi sağlıklı tutmaktır. Bunu bitkisel yağlar, kuruyemişler, sebzeler, meyveler ve balık gibi belirli gıdaların tüketilmesiyle elde edebiliriz. Bize verdiği şey şudur:

Antioksidan: Yüzü zararlı etkenlerden korur ve erken yaşlanmayı önler. Aynı zamanda sıcaklık, kirlilik ve güneş radyasyonundaki ani değişikliklere karşı da bariyer görevi görür.
Anti-inflamatuar: Akne ve yara izleri içeren hasarlı cildi veya cildi yumuşatmaya ve yenilemeye yardımcı olur.

Unutmayın ki işler sihirle elde edilmez, bedeninize sağlık getiren her şeyde ısrarcı olmalısınız ve bu sayede hedefinize ulaşmanız çok daha kolay olacaktır. Ayrıca, size son desteği vermesi ve ihtiyacınız olanı alması için gıda takviyelerine güvenebilirsiniz.

Kozmetik, dermokozmetik ve tüm cilt bakım ürünlerinde dermatolog tavsiyesi ile kullanım öneririz. Besin gıda takviyesi ürünleri normal beslenmenin yerine geçmez. Tüm takviye edici gıda ürünlerinde aile hekiminleri tavsiyesi ile kullanım öneririz. Bu yazı tavsiye niteliğinde değil genel bilgilendirme maksatlıdır.

Tüm Vitamin ve Besin Gıda Takviyesi Ürünlerini İncelemek için TIKLAYINIZ.

A Vitaminlerini İncelemek için TIKLAYINIZ.

C Vitaminlerini İncelemek için TIKLAYINIZ.

E Vitaminlerini İncelemek için TIKLAYINIZ.

Referans : https://www.vitaeinternational.com/5-tips-to-have-glowing-skin/

Etiketler: cilt bakım, parlayan cilt, takviye edici gıda, vitamin, antioksidan
Haziran 29, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR