Propolis Bağışıklığı Güçlendirir mi?

Propolis Bağışıklığı Güçlendirir mi

Propolis, arıların kovanlarını bakteri ve enfeksiyonlara karşı korumak amacıyla üretmiş oldukları maddeye verilen isimdir. Arı kovanlarının girişinde bulunan bu madde sayesinde dışarıdan kovana giren arılar steril hale gelirler. Kovan girişlerinde bulunan propolis aynı zamanda böcek ve diğer benzeri küçük hayvanların kovana girişini engeller.

Arılar bu maddeyi üretebilmek için bitki ve ağaçlardan topladıkları maddeleri işlerler. Rengi toplanmış olduğu bitkilere göre değişir, ancak genelde açık ya da koyu kahverengindedir.  Kendine özgü kokuya sahip olan propolisin içinde %50 civarında reçine, %30 mum ve %10 civarında aromatik yağ bulunur.

Propolisin Faydaları Nelerdir?

Propolisin faydaları şu şekilde sıralanabilir;

Bağışıklık Sisteminizi Güçlendirir

Propolisin insan vücudundaki en büyük faydası bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlamasıdır.  Propolis, özellikle bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücudu korumada etkilidir. Güçlü bir antioksidan olan bu maddenin antibiyotik etkisi vardır. Yapılan bilimsel çalışmalara göre propolis nar suyundan 70 kat daha antioksidan etkiye sahiptir. Bağışıklık sistemi güçlü olan bir bireyin nezle ve grip gibi hastalıklara yakalanma olasılığı da düşüktür. Bee'o Up Propolis %30 Damla 20 Ml bağışıklık sisteminin güçlendirilebilmesi için çalışır.

Yara ve Yanık Tedavisinde Kullanılabilir

Propolisin insan vücudundaki etkilerinden birisi de yara ve yanıkları hızlı tedavi edebilmesidir. Eski Roma ve Mısır dönemlerinde de kullanılan bu madde midedeki ülser içinde kullanılıyordu.

Kanser Tedavisinde Katkı Sağlar

Bilimsel olarak yapılmış pek çok araştırmada propolisin kanserli hücreler üzerinde etkiye sahip olduğu kanıtlanmıştır.

Lösemi Tedavisine Yardımcı Olabilir

Propolisin lenfoma hücrelerinin gelişimini durdurduğu kanıtlanmıştır. Takviye edici gıdalar genel anlamda bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için önemli bir etkiye sahiptir.

Propolis Nasıl Kullanılır?

Yukarıda propolisin insan vücuduna ne kadar faydalı olduğundan bahsettik, ancak şunu da hatırlatmak gerekir ki her propolisi kullanmamak gerekir. Yani satın aldığınız herhangi bir ürünün daha önce klinik çalışmalarla etkinliğinin kabul edilmiş olması önemlidir.

Propolis ham olarak tüketilmemelidir, çünkü kovandan çıktığında settir. Bir dizi işlemden sonra yumuşatılarak tüketilebilir hale getirilir.

Takviye edici gıda çeşitleri için https://www.dermoailem.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.
Etiketler: propolis, propolis faydaları, propolis bağışıklığı güçlendirir mi, propolis nasıl kullanılır
Haziran 16, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR