Reishi Mantarı Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Reishi Mantarı Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Reishi mantarı son dönemlerde oldukça popüler olan, kahvelerden kozmetik ürünlerine kadar pek çok ürünün içerisinde kullanılan bir bitkidir. Birçok hastalığa iyi geldiği bilinen Reishi mantarının faydaları araştırılmaya başlandı. Reishi mantarı ne işe yarar? Reishi mantarı faydaları nelerdir? Reishi mantarı nasıl kullanılır? sorularının cevabını sizler için derledik.

Reishi Mantarı Nedir?

Sağlıklı besinler arasında sayılan Reishi mantarı, Asya kıtasında nemli ve sıcak yerlerde yetişen bir mantar türüdür. Ganoderma mantarı olarak bilinen bu mantar çeşidi yeşil, mor, kırmızı, siyah, beyaz, sarı gibi birçok renkli çeşitleri bulunmaktadır. Çin’de 2000 yıldır kullanılan bu mantar türü kuru halinde dahi parlak bir görüntüye sahiptir.

Acı bir tadı olan bu mantar türünün ise faydaları saymakla bitmemektedir. Geleneksel tıpta önemli bir yere sahip olan Reishi mantarı bağışıklık sisteminin düzenlenmesinde etkilidir. Enerjiyi yükselten bu ürün antioksidan ve bağışıklık sistemini güçlendiren beta glukan içermektedir. Anti-inflamatuar özelliğe sahip olan Reishi mantarı, ölümsüzlük mantarı olarak da bilinmektedir.

Reishi Mantarının Faydaları Nelerdir?

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Reishi mantarı bağışıklık sisteminin düzenlenmesinde etkilidir. Bireyin enerjisinin yükselmesine yardımcı olur ve kendisini daha iyi hissetmesini sağlar. Migrenden kaynaklı olan baş ağrılarını iyileştirici özelliktedir. Vücudu toksinlerden arındırır. Organların çalışma fonksiyonlarını artırır.

Kardiyovasküler Hastalıkların Tedavisinde Etkilidir

Kardiyovasküler hastalıkların tedavisinde kullanılır. Kemoterapi tedavisi gören hastalara da destek verir. Kan dolaşımını hızlandırır. Bu sayede damar tıkanıklığının önüne geçmiş olur. Kalp rahatsızlıklarına zemin hazırlayan problemleri ortadan kaldırır.

Alerjiye Karşı Etkilidir

Reishi mantarı alerji ve uykusuzluğu giderici etkiye sahiptir. Ayrıca, astım problemi bulunan kişiler tarafından tercih edilmektedir.

Tansiyonu Dengeler

İçeriğinde yer alan sıvı nedeniyle vücuttaki oksijen miktarını artırır. Kan basıncını önler. Böylelikle yüksek tansiyon gibi rahatsızlıklara zemin hazırlayan durumların önüne geçmiş olur.

Regl Dönemi Ağrılarını Azaltır

Regl dönemi ağrılarına olumlu etki eder.

Reishi Mantarı Nasıl Kullanılır?

Reishi mantarı genellikle sıvı, kuru, toz veya kapsül formuyla ekstrakt olarak alınmaktadır. Bunun yanı sıra kahve gibi içeceklerde de bulunmaktadır. Mogansia Reishi Mantarlı Mocha içeriğinde yer alan Reishi mantarı pek çok fayda sağlamaktadır. 

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: reishi mantarı nedir, reishi manyarı ne işe yarar, reishi mantarının faydaları nelerdir, reishi mantarı nasıl kullanılır
Temmuz 28, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR