Retinol Kullanmaya Hangi Yaşta Başlamalı?

Retinol Kullanmaya Hangi Yaşta Başlamalı?

Retinol yaşlanmaya karşı etkili, cilt bakımında önemli bir yere sahip olan ürünler arasında yer alıyor. Retinol kullanmaya hangi yaşta başlamalı sorusunun yanıtını ararken aslında bu ürünün ne amaçla kullandığını bilmek daha iyi sonuç alınması noktasında önemli olacaktır.

Aşağıda retinol hakkında merak ettiğiniz soruların yanıtları verilmiştir.

Retinol Nedir?

Retinol, A vitamini türevi olan, ciltteki kolajen üretiminin artırılmasına yardımcı olan bir üründür. Ciltte yeni hücrelerin üretilmesi amacıyla kullanılan bu ürün rutin olarak kullanıldığında kırışıklıkların önüne geçerek cilde sıkılık kazandırır.

Retinol yalnız kırışıklık değil aynı zamanda akne tedavisinde de önemlidir. Ciltte meydana gelen sorunların çözümünde kullanılırken cildin aydınlatılarak eşitlemesini de sağlar.

Retinol Ne Yapar?

Rotinol, ciltteki hücrelerin yenilenmesini destekleyerek yaşlanmanın etkilerini azaltır. Ciltteki kolajen üretimini artırdığından dolayı 12 hafta boyunca düzenli kullanılması halinde etkisini göstermeye başlar.

Retinol Ne Zaman Kullanılır?

Yukarıda da belirtildiği gibi retinolü ne amaçla kullanmak istediğiniz yaşınızı da ortaya çıkacaktır. Eğer yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırmak istiyorsanız ileriki yaşlarda kullanmanız yerinde olacaktır. Ancak lekeler, cildinizdeki renk dengesizlikleri ve akne söz konusuysa bu durumda daha erken yaşta kullanılabilir. The Purest Solutions Vita-a Serum & Onarıcı & Besleyici Retinol Serum, yaşlanma belirtilerine karşı cildin korunmasına ve yenilenmesine yardımcı olur. Cildin daha canlı, pürüzsüz ve genç görünüm kazanmasını hedefler.

Retinol Kullanırken Nelere Dikkat Etmeli?

Retinolü kullanmaya başlamadan önce cildinize alıştırmanız gerekir. Yani bir an önce etkisini görmek için daha fazla kullanmaya çalışmak cildinizde irritasyona neden olabilir. Cildinize uygularken kademeli olarak yapacağınız artırımla sorun yaşanmadan kullanmaya devam edebilirsiniz. İlk etapta haftada 2 kez kullanmak yeterli olacaktır. Daha sonrasında ise haftada üç ve sonrasında gün aşırı kullanmak faydalı olacaktır.

Retinolü Nasıl Uygulamalı?

Yatmadan önce cildinizi temizledikten sonra bezelye büyüklüğünde ürünü 13 nokta tekniğiyle yanaklar, burun ve çeneye uygulayarak tüm yüzünüze eşit bir şekilde dağıtın. Cilt bakımı yaparken hassas olmanız cildinize zarar vermenizi önleyeceğinden dolayı doğru uygulama olacaktır.

Cilt bakım ürünlerimizi incelemek için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: retinol kullanmaya hangi yaşta başlanmalı, retinol nedir, retinol ne yapar, retinolü nasıl uygulamalı, cilt bakımı, cilt bakım serumu
Aralık 12, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR