Saç Dökülmesiyle Nasıl Başa Çıkılır?

Saç Dökülmesiyle Nasıl Başa Çıkılır?

Stres, kötü hava koşulları, mevsimsel değişimler veya diğer sebepler saç dökülmesine sebep olabilir Saç dökülmesi her ne kadar doğal bir süreç olsa da bazı dönemlerde saç dökülmesinde artış yaşanabilir. Peki, saç dökülmesiyle nasıl başa çıkılır? Gelin, birlikte inceleyim.

Sağlıklı bir insanın günde ortalama 50-100 saç telinin dökülmesi uzmanlar tarafından normal karşılanır. Canlılığını yitiren saç teli dökülür ve yerini yeni saç teli alır. Ancak bazı nedenlerden dolayı saç dökülmelerinde artış yaşanabilir. Lohusalık, menopoz, hormonal değişiklikler, dengesiz beslenme, vitamin ve mineral eksikliği, mevsim geçişleri, stres ve bazı hastalıklar saç dökülmesine neden olabilir.

Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir?

Saç dökülmelerinin önüne geçmek için sorunun kaynağını bulmak ve tedavi etmek gerekir. Saç dökülmesini önlemek için öncelikle beslenme alışkanlıklarımızı gözden geçirmemiz oldukça önemlidir. Çünkü, yediğimiz besinler saçı besler. Sağlıklı beslendiğiniz sürece sağlıklı ve doğal saçlara sahip olursunuz. Eğer, sağlıklı beslenmezseniz saçlarınız cansız görünür ve saç dökülmeleri oluşur.  Bunun yanı sıra, bol su tüketimi saçın canlılığını kazanmasına yardımcı olur.

Saç dökülmeleri stres nedeniyle meydana gelebilir. Stres, aslında birçok hastalığın kaynağını oluşturur. Saç dökülmelerinde fiziksel nedenler arasak da stres nedeniyle yaşanan duygu bozuklukları saçların dökülmesine neden olabilir. Bu nedenle, saç dökülmelerini azaltmak için stresimizi azaltmalı, yoga, meditasyon ve uzun yürüyüşler yaparak stresi kontrol altına alabilirsiniz.

Saç Dökülmesini Önlemek İçin Bakım Önerileri

Bioxcin Forte Saç Dökülmesine Karşı Bakım Şampuanı

Saç dökülmesini önlemek için uygun şampuan kullanmak gerekir. Saç dökülmesini azaltacak bakım şampuanları kullanmak saçınızın sağlığını geri kazanmasına yardımcı olur. Bioxcin Forte Saç Dökülmesine Karşı Bakım Şampuanı yoğun saç dökülmesine karşı etkili bakım sağlar. Yoğunlaştırılmış formülü ile saç dökülmelerine karşı bakım sağlarken, saçları da güçlendirmeye yardımcı olur. İçeriğinde yer alan vitamin ve mineraller ile saçı ve saç derisine bakım yapar. Saç derisini güçlendirir. Daha etkili bir sonuç elde etmek için Bioxcin Forte Serum ile birlikte kullanabilirsiniz.

Bioxcin Genesis Saç Dökülmesine Karşı Şampuan

Bioxcin Genesis Saç Dökülmesine Karşı Şampuan saç dökülmesi problemlerine karşı özel olarak formüle edilmiştir. İçeriğinde yer alan Biocomplex B11 ile saçlara bakım sağlar. Saç tellerini kalınlaştırır ve güçlendirir. Saçı besler ve sağlıklı bir görünüm kazanmasına yardımcı olur.

https://www.dermoailem.com/
Etiketler: saç dökülmesi, saç dökümünü önlemek, saç dökülmesine karşı şampuan
Şubat 23, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR