Sağılmış Anne Sütü Saklama Koşulları

Sağılmış Anne Sütü Saklama Koşulları

Anne sütünün her damlası bir nimet ve kıymetlidir. Dolayısıyla ister elinizle isterseniz makine ile sağmış olduğunuz anne sütünü mutlaka doğru koşullarda saklamanız gerekir. Sağma şekli nasıl olursa olsun saklama koşulu her zaman aynıdır ve çok hassas bir konudur.

Anne Sütü Önemi Nedir?

Anne sütü bebeğinizin en doğal ve temel ihtiyacıdır. Bir bebeğin alması gereken her türlü vitaminler D vitamini dışında anne sütünde b. Bunun için ilk 6 aydan itibaren yalnızca anne sütü bebeğinizin beslenmesi ve gelişmesi için yeterli olur. Bebeğiniz büyüdükçe anne sütüne ilave olarak ek besinlere de geçilmeye başlamanız gerekir. 

Bebelac Gold 2 Devam Sütü, bebeğinizin 6. aydan itibaren 1 yaşına kadar anne sütü yokluğunda ya da anne sütü yetersizliğinde doktor tavsiyesiyle kullanılabilir.

Anne Sütü Neden Saklanır?

Anne sütünün neden saklandığını merak edenler olabilir. Hemen açıklayalım:  Bebeğinizin anne sütüne ihtiyacı her zaman olacaktır. Siz bebeğinizin yanında değilseniz beslenmesi için sütünüzü sağarak onun yanına bırakmanız gerekir. Özellikle emzirmeye uygun olmayan ortamlarda bulunduğunuz da oldukça faydalı olacaktır. Bazen yeni doğum yapmış olan anneler hastalanabiliyor ve ilaç kullanmaları gerekiyor. Bu durumda ilaç kullandığı zaman boyunca sağılmış sütü bebeklerine verebilirler.

Sütünüz bebeğinizin emdiğinden çok daha fazla geliyor olabilir.  Dolayısıyla bu sizin göğüslerinizde bir baskıya neden olacağından fazla olan sütün dışarı alınması gerekecektir. Böyle durumda sütünüzü sağarak rahatlama sağlayabilirsiniz.

Anne sütü ne kadar sürede bozulur?

Anne sütü oda sıcaklığında 3 saat, buzdolabında 3 gün, derin dondurucuda ise 3 ay boyunca saklanabilir.

Anne sütü neyin İçinde saklanmalı?

Anne sütünün saklanması için eczanede poşetler satılır bu şekilde temin edebilirsiniz. Özel poşet dışında kaplarda saklanması doğru değildir. Her poşet yalnızca bir kez kullanılmalıdır.

Sağılmış Anne Sütü Nasıl Verilir?

Dondurulan süt poşetlerinin oda sıcaklığında çözülmesi beklenir. Buz tamamen çözüldükten sonra süt bir kaba alınır ve daha sonra süt dolu kap sıcak su dolu başka bir kabın içine oturtulur ve bu şekilde ben-bari denilen yöntem ile ısıtılır.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: sağılmış anne sütü, devam sütü, sağılmış anne sütü nasıl saklanır, anne sütünün önemi, anne sütü saklama, sağılmış anne sütü bebeğe nasıl verilir
Mayıs 08, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR