Sağlıklı Bir Yaşam İçin Almanız Gereken Vitaminler

Sağlıklı Bir Yaşam İçin Almanız Gereken Vitaminler

Sağlıklı bir yaşam için gün içerisinde tüketilmesi gereken vitamin ve mineraller vardır. Besinlerden aldığımız pek çok vitamin, vücudumuzun işleyişini sağlar. Günlük yaşam koşuşturmacası içerisinde beslenmemize yeterince özen gösteremeyebiliriz. Bu durumda günlük almamız gereken vitamin ve mineralleri yeterli miktarda alamayabiliriz.

Vücudumuzun işleyişini sürdürebilmesi için bazı vitamin, multivitamin ve yağları alması gerekir. Bunlardan bazılarını sizler için derledik.

C Vitamini

C vitamini sağlığımız için çok güçlü ve önemli bir antioksidandır. C vitamini vücut sağlığını destekleyerek bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Vücudu hastalıklara karşı korur. C vitamini takviyesi ile kısa sürede hasta iyileşebilir. Vücudun enfeksiyonlara karşı korunmasına katkı sağlar. Alerjik reaksiyonların giderilmesini sağlar.

A Vitamini

A vitamini, oldukça güçlü bir antioksidandır. Hayvansal ve bitkisel açıdan vücuda alınabilir. A vitamini kemik gelişiminden bağışıklık sisteminin güçlenmesine kadar pek çok faydası vardır. Saç ve deri oluşumuna yardımcı olan A vitamini aynı zamanda göz sağlığının iyileşmesinde etkilidir.

B12 Vitamini

B12 vitamini vücudumuz için gerekli vitaminler arasında yer alır. Hücre yaşlanmasının önüne geçen B12 vitamini, sinir hücrelerinin onarılmasında etkilidir. Kalp, damar hastalıklarına karşı vücudu koruyan bu vitamin halsizliği ve yorgunluğu giderir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Unutkanlığı önler. Demans ve Alzheimer hastalığının iyileşmesinde etkilidir.

Folik Asit

Folik asit kalp hastalıkları, felç, kanser, doğum kusurlarının önlenmesinde etkilidir. Kolesterolü düşürür, kalp sağlığını korur. Diyabete iyi gelen folik asit, Alzheimer hastalığını önlenmesine yardımcı olur. Depresyonla mücadelede etkin bir rol oynar.

Omega 3

Omega 3 yağ asitleri özellikle beyin ve göz sağlığı için oldukça önemlidir. Omega 3 yağ asitleri iyi kolesterolün artmasını sağlayarak kalp sağlığını destekler. Düzenli Omega 3 tüketimi, çocuk ve yetişkinlerde uyku kalitesinin düzenlenmesinde etkilidir. Omega 3 tüketimi, Alzheimer gibi sağlık problemlerinin önüne geçilmesini sağlar.

Vitamin Eksikliğinde Multivitamin Desteği Alma

Gün içerisinde yeterli miktarda besin alamıyorsanız takviye edici gıdalardan yardım alabilirsiniz. Takviye gıdalar vücudunuz için gerekli vitamin, mineral ve Omega 3 desteğini sağlayarak sağlıklı ve zinde bir yaşam sürmenize yardımcı olur. Multivitaminler hafızanın güçlenmesinde de etkilidir.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: vitaminler, sağlıklı yaşam, takviye edici gıdalar, multivitamin, besin takviyeleri, folik asit, bvitamini, omega 3, b12, c vitamini
Eylül 22, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR