Sağlıklı Cinsel Yaşam İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sağlıklı Cinsel Yaşam İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sağlıklı ve doğru bir cinsel ilişki çiftlerin mutlu olabilmesi ve ilişkinin güçlenmesi açısından oldukça önemlidir. Cinsel hayat ve çiftler arasındaki etkileşim yoğun bir ilişki içerisindedir. Sağlıklı ve mutlu bir cinsel hayat için cinsel ilişki dışında dikkat edilmesi gereken bazı detaylar vardır.  İlişkinin temel taşlarından biri olan cinselliğin en sağlıklı şekilde yönetilmesi ilişkinin sağlıklı yürütülebilmesi açısından oldukça önemlidir.

Cinsel ilişkide çiftlerin dikkat etmesi gereken pek çok detay vardır. Sağlıklı ve mutlu bir cinsel yaşam için çiftler bu hususlara dikkat etmeli ve karşılıklı olarak cinsel sağlığın korunmasına özen göstermelisiniz. Sağlıklı cinsel birliktelik için genital bölge temizliği, iç çamaşırı tercihi ve el temizliği gibi hijyen kuralları çiftlerin ilişkide dikkat etmesi gereken detaylar arasındadır. 

Güvenli Cinsel İlişki

Sağlıklı ve mutlu bir cinsel yaşamın temel anahtarlarından biri güvenli cinsel ilişkidir. İlişki sırasında erkeğin prezervatif kullanması bazı hastalıkların bulaşmasının önüne geçecektir. İlişkinin ardından cinsel bölgenin temizlenmesi cinsel sağlık açısından oldukça önem taşır. Prezervatif kullanarak güvenli ve sağlıklı cinsel ilişki deneyimi yaşayabilirsiniz.

Okey Zero Extreme 20’li kabartmalı prezervatiflerin en incesidir. Kabartmalı ve ekstra ince formu ile size sağlıklı ve güvenli bir birliktelik deneyimi sunar.

Okey Hisset Kayganlaştırıcı Jel Zero cinsel birliktelik esnasında kuruluğu hafifletmek amacıyla özel bölgelere uygulanan jellerdir. İpeksi kayganlığı ile dikkat çeken bu jeller cinsel birliktelik esnasında güvenli ve sağlıklı birliktelik sağlar. 

Genital Bölge Temizliği

Vajina kendi kendini temizleyebilen yapıya sahiptir. Bu nedenle bu bölgede hijyen bakım ürünleri kullanmanıza gerek yoktur. Bu ürünler vajinanın yapısını bozar. Bu durum vajinada bakteri oluşmasını ve hastalık görülmesini sağlayabilir. Bu nedenle genital bölge temizliğinin yalnızca su ile yapılması en sağlıklısı olacaktır. Cinsel birlikteliğin ardından ılık bir duş ile yıkamanız ve kurulamanız yeterli olacaktır.

Doğru İç Çamaşırı Tercihi

İç çamaşırı tercihi bu bölgenin temizliği açısından oldukça önemlidir. Vajinanın hava alması bakteri oluşmaması açısından gereklidir. Bu nedenle vajinanın hava almasına yardımcı olan iç çamaşırları tercih etmeniz en sağlıklısıdır. Günlük ped kullanımında da vajinayı tahriş etmeyen ürünleri tercih etmelisiniz.

Etiketler: sağlıklı cinsel yaşam, cinsellik, genital hijyen, güvenli cinsel ilişki, genital bölge temizliği, sağlıklı yaşam
Mayıs 26, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR